Türkiye (Son Dakika) Samsun'da esrarengiz olay! Kimse nedenini anlayamıyor...

Samsun'da esrarengiz olay! Kimse nedenini anlayamıyor...

Paylaş
Samsun'da esrarengiz olay! Kimse nedenini anlayamıyor...

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bir evde yaşanan esrarengiz olay görenleri hayrete düşürdü. Esenköy Mahallesi’nde ikamet eden İsmail Erol (74) ve Satu Erol'a (74) ait evde giysilerde, makine örtüsünde, raflarda beklenmedik anda yangın çıkıyor. Özellikle Satu Erol evde olduğu zaman çıkan yangının sebebi belirlenemiyor

Mahallede birinci aza görevi yapan Alaattin Atay (42), 3 gecedir nöbet tuttuklarını, evin muhtelif yerlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktığını, yangın söndürüldükten sonra başka bir yerde tekrar çıktığını söyledi.

Atay, "Önce bu yangının elektrikten kaynaklandığını düşündük. Tüm tesisatı değiştik. Ancak yine yangın çıktı. Daha sonra elektriği tamamen kestik. Yangın yine çıktı. Yangından zarar gören eşyaları toplayıp yaktık. Satu teyze evde olduğu zaman yangın çıkıyor. O evden ayrılınca yangın olmuyor. Bu olaya tüm komşular dahil herkes şahit" şeklinde konuşarak hayretler içinde olduğunu söyledi.



EVDE OLDUĞU ZAMAN YANGIN ÇIKIYOR

İki gecedir nöbet tutan Yahya Ak (59), bu olayın şaşkınlığını üzerinden atamadığını belirterek evde yanan yerleri gösterdi. Kendisinin bizzat şahit olduğunu dile getiren Ak, özellikle Satu Erol'un evde olduğu, başkalarının dışarıda olduğu zaman yangın çıktığını, bu olaya defalarca şahit olduğunu iddia etti.

Röportaj esnasında bir anda hırka yanmaya başladı:



"ŞAŞTIK KALDIK"

Olayı anlatan Satu Erol, evde eşiyle oturdukları sırada kanepe örtüsünün aniden yanmaya başladığını gördüğünü, örtü söndürüldükten sonra makine örtüsünün tutuştuğunu, onu da söndürünce ocaklıktaki minderin tutuştuğunu, olay karşısında şakına döndüklerini belirti. Satu Erol, "Ben evde olunca yangın çıkıyor. 2 gece başka evde kaldım yangın çıkmadı. Bugün geldim yine yangın çıkmaya başladı" diyerek çok bunaldığını belirtti.

HER AN HAZIR KOVAYLA BEKLİYORLAR

Satu Erol’un eşi İsmail Erol bu olayları doğruladı. Mahalle sakinleri de yangının neden nasıl çıktığını anlamadıklarını, her an bir kova hazır suyla beklediklerini belirtti. Çekim yapıldığı esnada Satu Erol'a ait kazağın kendiliğinden tutuşarak yanması objektiflere yansıdı.



YILLAR ÖNCE AYNI DURUM BAŞKA BİR AİLENİN BAŞINA GELMİŞTİ

Yıllar önce Siirt'te yine buna benzer bir olay daha yaşanmıştı. Siirt'te yaşayan Toprak ailesinin oturduğu evdeki eşyaların 4 ayda yaklaşık 300 defa yandığı iddia edilmişti. Yaşananlar nedeniyle aile 4 kez ev değiştirmek zorunda kalmış ve kameralar önünde alev alan halı ve evin bir kısmı korkuya neden olmuştu.

Haberin Devamı