Türkiye (Son Dakika) Samsun'da sanayi sitesinde patlama! Ortalık savaş alanına döndü

Samsun'da sanayi sitesinde patlama! Ortalık savaş alanına döndü

Paylaş
Samsun'da sanayi sitesinde patlama! Ortalık savaş alanına döndü

Samsun'da sanayi sitesindeki dondurma imalathanesinde, buhar kazanından kaynaklandığı sanılan büyük bir patlama oldu ve ardından yangın çıktı. Yangın çevredeki iş yerlerine de sıçrarken, olayda ilk belirlemelere göre 1’i ağır 15 kişi yaralandı

Samsun'un Canik ilçesi Gülsan Sanayi Sitesi İlkadım Bulvarı üzerinde bulunan bir dondurma imalathanesinde saat 09.45’te büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte yangın çıktı. Patlama sonucu bitişikteki iş yerlerinin duvarları yıkıldı. İş yerlerinin ve karşıda bulunan evlerinin camları kırıldı. Ortalığın savaş alanına döndüğü patlamada 1’i ağır 15 kişi yaralandı.

VALİLİK: TERÖRLE İLGİLİ DEĞİL


Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Canik ilçesi Gülsan Sanayi Sitesi’nde bulunan bir iş yerinde, 17 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 09.50’de buhar kazanından kaynaklandığı düşünülen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın terörle bir ilgisi bulunmamaktadır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir" denildi.


2 SAATLİK ZORLU BİR ÇALIŞMANIN ARDINDAN SÖNDÜRÜLDÜ


Patlamanın ardından olay yerine Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, AFAD, UMKE, polis ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın, itfaiyenin 2 saatlik zorlu bir çalışması sonucu tamamen söndürüldü.


İŞ YERLERİ ZARAR GÖRENLER GÖZYAŞLARINA BOĞULDU


Patlamada iş yerleri zarar gören vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Patlama sonucu dondurma imalathanesinin yanındaki oto servis ve tamircilerdeki araçların üzerilerine duvarlar çöktü. Savaş alanına dönen bölgede büyük çapta maddi zarar oluştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, patlamanın meydana geldiği yere giderek burada iş yerleri zarar gören vatandaşlara "Geçmiş olsun" dileğinde bulunarak teselli etti.



VALİLİK'TEN AÇIKLAMA: YARALILARIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK


Samsun Valili, patlamayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Canik ilçesi Gülsan Sanayi Sitesi’nde bulunan bir iş yerinde patlama meydana gelmiştir. Olayda 15 vatandaşımız yaralanmıştır. Hayati tehlikesi olmayan yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Patlama nedeniyle çıkan yangın tamamen söndürülmüştür" denildi.




Haberin Devamı