Gündem 'Samsun Kızılayı'nda 10 tutuklama

'Samsun Kızılayı'nda 10 tutuklama

Paylaş
'Samsun Kızılayı'nda 10 tutuklama

Samsun'da Türk Kızılayı Şubesi'ne yönelik operasyonda Şube Başkanı Mustafa Keskin'in de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı

Samsun'da Türk Kızılayı Şubesi'ne yönelik önceki gün yapılan operasyonun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan, Şube Başkanı Mustafa Keskin'in de aralarında bulunduğu 10 kişi, 'İhaleye fesat karıştırmak', 'Belgede sahtecilik' suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Samsun Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı'na, Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri tarafından önceki günü yapılan baskında 21 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan 9 kişi serbest bırakılırken, 12 kişi ise adliyeye sevk edildi.

'Kızılay'a ait bina ve kampı usulsüz olarak kiraya verdikleri, alınan paraları deftere kayıt etmedikleri' gibi suçlamaları kabul etmeyen Şube Başkanı Mustafa Keskin'in de aralarında bulunduğu 10 kişi, 'İhaleye fesat karıştırmak', 'Güveni kötüye kullanmak', 'Belgede sahtecilik' suçlamasıyla çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İsmail AKDUMAN / SAMSUN, (DHA)