Gündem Samsun'da polise çapraz ateş: 2 şehit

Samsun'da polise çapraz ateş: 2 şehit

Paylaş
Samsun'da polise çapraz ateş: 2 şehit

Ladik ilçesinde devriye gezen polis aracına kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi

Samsun'un Ladik İlçesi'nde devriye gezen polis aracına kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Üç ayrı noktadan yaklaşık 5 dakika süren saldırıda 2 polis memuru şehit oldu.

Haberin Devamı

Olay, dün gece saat 22.30 sıralarında Samsun Caddesi Bahşi Mahallesi'nde meydana geldi. Ladik Çok programlı Lisesi ile Akdağ Gülışığı Rehabilitasyon Merkezi arasında devriye görevi yapan polis aracına, kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Üç ayrı noktadan yaklaşık 5 dakika süren saldırıda, mermilerin isabet ettiği polis memuru Hüseyin Koç olay yerinde şehit oldu, görev arkadaşı Malik Saykal ise ağır yaralandı.

Saldırganlar ormanlık alana kaçarken, silah sesleri üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olan Malik Saykal, ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldılırdı. Burada tedaviye alınan Saykal, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.

Haberin Devamı

OPERASYON BAŞLATILDI

Olay sonrası güvenlik güçleri, kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Olayın terör saldırısı olduğu üzerinde durulurken, kent merkezinden ilçeye takviye çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri ilçenin giriş ve çıkışlarını tutarken, özel harekat ekipleri de kırsal kesimde operasyon başlattı.

Olay sonrası ilçeye gelen Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaptığı açıklamada, "İki şehidimiz var. Kırsalda operasyonlar sürüyor. Hain saldırıyı gerçekleştirenleri en kısa sürede yakalayacağız" dedi.

Hakan ÇELİKBAŞ- İsmail AKDUMAN- Murat SANDIKÇI- Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA)