Bilim - Teknoloji Samsung Galaxy S9 Plus’a yakından bakıyoruz
Paylaş
Samsung Galaxy S9 Plus’a yakından bakıyoruz

Şık tasarımı, güçlü teknik özellikleri ve tabii ki gelişmiş dual kamera sistemiyle dikkat çeken telefonu sizlerle birlikte inceliyoruz

8.5mm kalınlığındaki Sata 8.1mm kalınlık ve 173 gram ağırlık değerleri vardı.

Tasarım hatlarına baktığımızda, Galaxy S9 Plus’ın S8 Plus’a göre pek de farklı olmadığını söylememiz gerekiyor. Samsung, radikal değişikliklere gitmek yerine zaten büyük beğeni toplayan tasarım çizgisini büyük ölçüde korumuş ve bazı düzenlemelere gitmiş. Örneğin arka tarafa baktığımızda, parmak izi okuyucu sensörün bu kez kamera yanında değil de altına konumlandırıldığını görüyoruz. Böylelikle daha iyi bir kullanım mümkün oluyor. Tabii dual kamera sisteminden de bahsedeceğiz.

Galaxy S9 Plus, yanlara doğru kavislendirilmiş cam tasarım ve yine yanlardan sarılmış güçlü metal çerçeve tasarımıyla premium bir his uyandırıyor. Ekran çerçeve oranının da %84’ten %84.2’ye çıkarıldığını söyleyebiliriz. IP68 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası bulunan ürün, 1.5 metre derinlikte yarım saat boyunca çalışabiliyor.

İsterseniz biraz da tasarımın zayıf noktalarından bahsedelim. Önceki birçok Galaxy S modelinde olduğu gibi bu modelde de cam tasarımdan ötürü arka yüzeyde ciddi bir parmak izi ve kir tutma sorunu bulunuyor. Ek olarak, telefonun avuçta daha sağlam kavranabilmesi adına ve muhtemel düşmelerde zarar görmemesi için kılıflı bir şekilde kullanılması önemli. Birçok kullanıcı deneyimi gösteriyor ki telefonun sert bir zemine düşmesi sonucunda cam tasarımı ciddi oranda zarar görebiliyor.

Ekran

Saın inci gibi bir görüntü kalitesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle yüksek çözünürlüklü videoları izlerken bu kaliteyi daha iyi fark edeceksiniz.

En performanslı Android telefonlardan bir tanesi. Hatta belki de an itibarıyla en iyisi

Telefonda Sa1.8 GHz Cortex-A55). İhtiyaç duyulan güce göre harekete geçen işlemci çekirdekleri, aynı anda birden fazla uygulamayla ilgilendiğinizde dahi performans kaybına izin vermiyor. Telefonda ayrıca 6GB RAM, 64GB dahili depolama, Mali-G72 MP18 GPU ve microSD desteği de mevcut. Yaptığımız oyun testlerinde de cihazın performansına hayran kaldık. Tabii bu hayranlıkta ekran görüntü performansının da katkısı büyük.

Android 8.0 (Oreo) işletim sistemine sahip olan telefon, Saun biraz daha sadeleştirdiği ve daha kullanışlı hale getirdiği güncel arayüzüne sahip. Uygulamalar arası geçişler oldukça seri ve aradığınız şeyleri rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Ayrıca yan taraftaki Edge ekranı da özelleştirilebilir yapısıyla emrinize amade.

Artık akıllı telefonlarda parmak izi okuyucu sensörün bir standart halini almaya başladığını ve günümüzde yüz tanıma sistemleri üzerine daha fazla çalışmalar yapıldığını söyleyebiliriz. Galaxy S9+ da hem parmak izi okuyucu sensöre sahip, hem de Akıllı Tarama sistemi sayesinde yüz ve göz tarama detaylarını bir araya getirerek daha güvenli bir kullanım sunarken düşük ışıkta dahi telefonunuzun kilidini açıp kapatabilme imkanını sunuyor.