Bilim - Teknoloji Samsung Gear 2'yi denedik!
Paylaş
Samsung Gear 2'yi denedik!

Samsung Gear 2, ilk Galaxy Gear'ın üstüne neler koyuyor? Cevap, ön incelememizde!

Sa>Galaxy Gear'a göre çok daha iyi.

Haberin Devamı

Gear 2, ilk olarak 70 gramın üzerindeki Galaxy Gear'dan daha hafif; sadece 68 gram. Bu, başta önemli bir fark gibi görünmeyebilir ancak gerçek hayatta bu farkı hissediyorsunuz.

Tasarım

Sa şarj beşiği ise önemli oranda küçültülmüş. Bu sayede saatiniz, şarj olurken de daha iyi görünüyor.


Arayüz

Arayüz

Gear 2'nin arayüzünde ilk Gear'a göre çok önemli değişiklikler yok. Ancak telefonunuzdaki Gear manager ile eşitleme olanakları genişletildiğinden, onu kişiselleştirme seçenekleriniz çok daha yüksek. Örneğin Gear 2'nin arka planını kıyafetinize uygun bir arka planla değiştirmeniz ve stilinize uygun hale getirmeniz mümkün.

Arasından seçim yapabileceğiniz saat arayüzlerinin çoğalması, Gear 2'yi (henüz fiyatını bilmesek de) daha da çekici bir hale getiriyor.

Haberin Devamı

Denediğimiz üründe parmağımızı ekran üzerinde aşağıya doğru kaydırdığımızda, artık kameranın açılmadığını gördük. Bu hareketin giriş ekranında artık herhangi bir işlevi yok, ancak uygulamalardayken hala çalışıyor ve menü sisteminde dolaşmanızı kolaylaştırıyor.

Cihazın altındaki giriş düğmesine çift bastığınızda ise ekrana kaçırdığınız uyarılar gibi çeşitli işlevler geliyor.

Arayüzün geri kalanında ise önemli bir fark yok. Saatin genel işleyişi hemen hemen aynı. Saatin Super AMOLED ekranının sunduğu derin siyahlar, ilk Gar'daki gibi Gear 2'de de öne çıkan bir özellik olmaya devam ediyor.


Fitness

Fitness

Samsung'un yeni odak noktası, sizi sağlıklı bir kullanıcı yapmak. Gear 2, bu firmanın bu hedefinde önemli yere sahip. Bir fitness cihazı olan Gear 2, yaptığınız egzersiz türünü seçmenize (koşu, yürüyüş, bisiklet vs.) izin veriyor ve sensörleri yoluyla etkinliğinizi izliyor. Bu sayede yaktığınız kalorileri takip edebiliyorsunuz.

Gear 2 için sunulan uygulamaların sayısı, her geçen gün artıyor. Yani saat, birkaç ay içinde diğer fitness bantlarını yakalayacak seviyelere ulaşabilir. Saat çıktığında 100'ün üzerinde uygulamaya sahip olacak. Saatin asıl fitness işlevlerini Galaxy Gear'ı tam anlamıyla inceleme fırsatı bulduğumuzda test edeceğiz.

Saat üzerindeki optik kalp ritmi izleyicisi, egzersiz sırasında veya herhangi bir zamanda kalp ritminizi başarılı biçimde ölçebiliyor. Bu ölçüm, saatin kolunuza uyguladığı bir ışıkla yapılıyor. Vücudunuzu aşırı derecede yormanızı engelleyen bu özellik, bizce iyi bir ekleme olmuş.

Haberin Devamı

Diğer özellikleri ve ilk kararımız

Diğer özellikleri

Gear 2, akıllı saat giymeyi özendirecek birkaç özellik daha sunuyor. Örneğin kameranın yanındaki kızılötesi portu, TV'nizi uzaktan kumandaya ihtiyaç duymadan kontrol edebilmenizi sağlıyor. WatchON uygulamasıyla gelen saat, uzaktan kontrol etme işlevini kolay bir hale getiriyor.

Bununla birlikte kameranın açısı, onunla videolu görüşme yapmanıza olanak tanımıyor. Mikrofon ve hoparlör ise kayış üzerinden ana gövdeye taşınmış; bu sayede sohbet etmek daha kolay bir hal alıyor. Ancak saatinizle konuşurken dışarıdan biraz garip görüneceksiniz.

İlk kararımız

Samsung Gear 2 iyi bir akıllı saat, ancak müthiş olduğunu söyleyemeyiz. 3 günlük pil ömrü (kendinizi tutarsanız 6 güne kadar uzayabiliyor), iyi bir rakam. Ancak bizce gerçek bir akıllı saat, 1 ay gibi bir kullanım süresi sunmalı.

Haberin Devamı
Gear 2, sağlam, ince ve etkileyici bir saat. Fitness alanında da doğru adımlar atıyor. Tek endişemiz, Sa />