Bilim - Teknoloji Samsung Google'a rakip oluyor
Paylaş
Samsung Google'a rakip oluyor

Samsung, Android nedeniyle Google'ın en önemli iş ortaklarından biri. Ancak Samsung bu kez farklı alanda Google'a rakip olmaya hazırlanıyor!

Bada işletim sistemiyle mobil dünyaya yeni bir soluk getiren Samsung bu kez farklı bir adım atmaya hazırlanıyor.

Reuters'in haberine göre Güney Kore'li üretici mobil cihazlar ile televizyonları ortak paydada buluşturan bir proje üzerinde çalışıyor.

Henüz geliştirilme aşamasında olan bu proje kapsamında Samsung, akıllı telefonların beğenilen özelliklerini televizyonlara aktarmanın yanı sıra, televizyonlar ile mobil cihazların kolaylıkla senkronize olabilmesini sağlayacak.

Samsung'un televizyon platformu ile yeni nesil televizyonlardan internete girerek sosyal ağlara bağlanmak ve hatta e-postaları kontrol etmek olanaklı hale gelmiş olacak.

Google'ın Android tabanlı Google TV platformu bilindiği gibi mobil yazılımların çalıştırılabilmesine müsaade etmiyordu. Samsung bu konuda iddialı özellikler ile geliyormuş.

Samsung'un TV projesinin Bada tabanlı olabileceği ilk akla gele konu ancak ilk gelen bilgilerde durumun pek de öyle olmayacağına dair ipuçları gelmiş. Bakalım Samsung nasıl bir sürpriz hazırlıyor. Bunu da zaman gösterecek. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı