Bilim - Teknoloji Samsung yine satın aldı!
Paylaş
Samsung yine satın aldı!

Samsung, Apple'a bu alanda da rakip olmak için bir şirketi daha satın aldı!

Samsung, daha önce Aralık ayı içinde işaretlerini verdiği gibi, akıllı telefonunuzun üzerinden ödeme yapabilmenizi sağlayan LoopPay'i satan alarak mobil ödeme sistemlerine güçlü bir giriş yapmak üzere, ki bu sistem Apple Pay'e görünüşte oldukça benziyor.

LoopPay'in sistemi Apple Pay'in NFC tabanlı sisteminin aksine POS cihazının yanına telefonunuzu yakınlaştırırken, kredi kartınızı cihazdan geçirmeniz şeklinde çalışıyor. Bu da Samsung'un iddiasına göre sistemin eski terminallerin yüzde 90'ında çalışmasını sağlayacak. Sistemin Google Wallet'a göre bir diğer avantajı da Wallet'ın sadece belli Android telefonlarda çalışıyor olmasıydı, gerçi muhtemelen Samsung bu evliliğin ardından LoopPay'in Android cihazların geri kalanına desteğini gerçi çekmesini talep edebilir.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, Sa kaldı ki Apple Pay'in şaşalı tanıtımının ardından Samsung'un kendi kablosuz ödeme sistemine sahip olmak istediği bir sır değildi.

LoopPay'in halihazırdaki sistemi, evet kabul edilebilir bir sistem. Ancak şu an bunu kullanabilmek için ya 10 dolarlık bir anahtarlık, ya da 16 dolardan başlayan telefon kılıflarını edinmeniz gerekmekte. Tabii ki Samsung'un olaya dahil olması bu zorunluluğu da ortadan kaldıracaktır diye düşünüyoruz.

LoopPay'in sistemi, farklı telefonlara uyum sağlayabilmesi için, telefonun özelliklerine göre geliştirildiğinden Sa >CHIP Online

Haberin Devamı