Yaşam 'Samsung'dan özür dile'

'Samsung'dan özür dile'

Paylaş
'Samsung'dan özür dile'

Apple ile Samsung arasındaki patent kavgası, dünyanın dört bir yanındaki mahkemelerden çıkan farklı kararlara sahne oluyor

İngiltere’de bir mahkeme, Temmuz ayında aldığı kararla, Samsung’un hiçbir akıllı telefon ve tablet bilgisayar modelinin Apple’ın cihazlarının telif hakkını ihlal etmediğine karar vermiş, Apple’ın talep ettiği satış yasağı talebini geri çevirmişti. Mahkeme ayrıca, Apple’ın bir açıklama yayımlayarak, ‘iPad ve diğer cihazlarına ait tasarımın, Samsung tarafından çalınmadığını’ belirtmesini istemişti. Dahası, Apple’ın İngiltere’deki sayfasında, 6 ay boyunca ‘iPad’in tasarımının Samsung tarafından çalınmadığına dair not bulunması’ istendi.

Apple, geçtiğimiz hafta beklenen açıklamayı sitesinden yaparak, ‘Samsung’un Galaxy Tab bilgisayarı ve diğer mobil cihazlarının tasarımında iPad ve diğer ürünlerini kopya etmediğini’ belirtti. Şirket aynı zamanda, “Almanya ve ABD’deki mahkemelerde, İngiltere verilen kararın tersinin çıktığını’ not düştü.

Kısaca, ABD ve Almanya’da iPad tasarımının Samsung tarafından çalındığı kabul edilirken, İngiltere’de reddedildi. İngiliz mahkemenin vermiş olduğu karardan dolayı, tasarımı ‘hem çalınan ve hem de çalınmayan’ Apple, bir yandan suçladığı Samsung’dan ‘İngiltere’deki karar sebebiyle’ suçsuz olduğuna yönelik açıklama yaptı.

MAHKEME BEĞENMEDİ
Apple, istenilen açıklamayı yaptı ancak, İngiltere’deki mahkeme, ABD’li elektronik devinin ‘yanlış’ ve ‘doğru olmayan’ ifadeler kullandığını belirterek, ikinci bir açıklama istedi. Mahkeme, Apple’ın bu sefer Samsung’dan ‘özür dilemesini’ istedi.

Bloonberg’ün verdiği bilgiye göre, Londra’daki İngiltere Temyiz Mahkemesi, Apple’ın ‘beğenmediği açıklamayı’ 24 saat içinde kaldırmasını, 48 saat içinde revize edilen açıklamanın konmasını istedi.

Bloomberg’e açıklamada bulunan yargıç Robin Jacob, “Apple’ın bu aşamada istenilen kararı yerine getireceği konusunda şüphelerim var” dedi. Samsung’un yargıçlarından Henry Carr ise “İngitere’deki mahkemenin ABD ve Almanya’daki mahkemelere kıyasla farklı kulvarda olduğunu, bu ülkelerde Apple’ın lehine bir eğilim bulunduğunu’ söyledi.

ntvmsnbc

Haberin Devamı