Mehmet Coşkundeniz Sana bir Coca-Cola ısmarlayayım mı?
HABERİ PAYLAŞ

Sana bir Coca-Cola ısmarlayayım mı?

Haberin Devamı

Dünyanın en tanınır markalarından biri olan Coca-Cola’nın, herkesin kişisel tarihinde çok önemli bir yer tuttuğundan eminim. Susadığınız zaman, serinlemek istediğiniz zaman içtiğiniz Coca-Cola’ları bir kenara bırakalım, henüz lise çağlarındayken, ilk buluşmalara gittiğinizde içtiğiniz Coca-Cola’lardan söz ediyorum. Böyle birleştirici bir yanı vardır bu içeceğin. Benim bir şişe Coca-Cola’yı rüşvet olarak kabul etmişliğim bile var. Bakın anlatayım...

* * *

1970’li yıllar. Hani hiçbir şeyin olmadığı ama herkesin mutlu olduğu zamanlar... 4 ablam var benim. 4’ü de genç kız, 4’ü de güzel, 4’ü de yere bakıp yürek yakıyor. Mersin’de parmakla gösteriliyorlar ama ablalarım öyle herkese yüz vermiyor. En büyük ablam, Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nde okuyor ve aynı liseden bir gençle flört ediyor. Ablam beni ne zaman okuluna götürse yanımıza o genç geliyor ve mutlaka bana bir Coca-Cola ısmarlıyor.

[[HAFTAYA]]

Ben keyiften ölüyorum tabii. Ve o genç, sık sık evimizin önünden geçiyor. Amacı, balkona çıktığında ablamı görebilmek. O zaman flörtler öyle açık açık yaşanmadığı için mektuplar alınıyor, veriliyor. O genç, mahalleden geçtiğinde bana önce bir Coca-Cola ısmarlıyor, ardından mektubu verip ablama iletmemi söylüyor. Ben de iletiyorum tabii. Bu durumda bir Coca-Cola karşılığında postacı görevini yerine getirmiş oluyorum. Bir mutluluğun aracısı oldum yıllarca. Ablamla eniştem 35 yıldır evli.

* * *

Coca-Cola, “Mutluluğa kapak aç” sloganını boşa kullanmıyor, herkes bir şekilde en mutlu anlarına ortak etmiş bu içeceği. Coca-Cola şimdi, “Bi Dünya Mutluluk” sloganıyla mutluluğun kapsamını büyütmüş. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Bakırköy’deki 1000 metrekarelik dev çadırda oluşturulan “Coca-Cola Dünyası” nı gezdim.

Çadırın ilk bölümünde Coca-Cola’nın hem Türkiye’de hem de dünyada geçmişten günümüze hikayesi anlatılıyor. Ayrıca ilk Coca-Cola şişesinden günümüze dek bu markayla ilgili tüm objeler de sergileniyor. O obelere bakarken ister istemez aklınıza geçmişte yşaşadıklarınız geliyor. Hele reklamlar...

Dergi ve televizyonlardaki reklamları gördüğümde kendi geçmişimde bir yolculuğa çıktım adeta. Çadırın ikinci bölümü çok eğlenceli. Çeşitli oyunlar var. Ama Coca- Cola’nın şişesindeki baloncuk olma fikri beni çok etkiledi. Bir fotoğrafınızı çekiyorsunuz, ‘gönder’e basıyorsunuz ve birazdan sizin fotoğrafınız Coca-Cola şişesinin baloncuğu olarak önünüzde şişeden yukarı doğru tırmanmaya başlıyor. Keyiften ölüyorsunuz. Çadır 2 Aralık’a kadar Marmara Forum’da. Sonra Anadolu Yakası’na geçecek. 13 Ocak’a kadar da İçerenköy Carrefour’da olacak. Daha sonra 37 ili dolaşacak ve bu yolculuk tam 5 yıl sürecek.

* * *

Coca-Cola ile ilgili kişisel tarihimi düşünürken şunu atladığımı fark ettim. Şimdilerde “Bir kahve içelim mi” şeklinde de söylenebilen çıkma teklifi, ben lisedeyken “Sana bir Coca-Cola ısmarlayayım mı?” şeklindeydi. Evet yine kafeye gidilirdi ama kahve değil, Coca-Cola içilirdi. Bir kafede, bir kızla ve sadece Coca- Cola içerek tam 8 saat oturduğumu bilirim. Eminim birçoğunuzun böyle anıları vardır. İşte hem o anıları yeniden canlandırmak, hem de eğlenmek için “Coca-Cola Dünyası”nı mutlaka gezmenizi öneriyorum. Şehrinize geldiğinde kaçırmayın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder