Gündem Sanal alemde ahlaksız teklif

Sanal alemde ahlaksız teklif

Paylaş
Sanal alemde ahlaksız teklif

Sanal alemde ahlaksız teklif

İstanbul'da hacklediği bir ajansın internet sitesinde kendisini yönetici olarak tanıttığı, oyuncu adaylarını televizyon dizilerinde oynatmak vaadiyle kandırıp webcam'de soyunmaya zorlayan sonra da “Cinsel ilişkiye girmezsen görüntüleri internette yayarım” şantajı yaptığı öne sürülen D.B., yakalandı.

Haberin Devamı

Bakırköy'de televizyon dizileri, reklam ve sinema filmlerine oyuncu ve figürayson temin eden ajansın üyeleri, çıplak görüntüleriyle kendilerine şantaj yapıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu. Konuyla ilgili olarak görevlendirilen Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
Mağdur kadınların internet ortamında görüştüğü kullanıcının e-posta adresinden yola çıkan polis, IP numarasını belirledi. Buradan yola çıkan polis, bu kişinin Balıkesir'de oturduğunu ortaya çıkardı. Dün sabah erken saatlerde belirlenen adrese düzenlenen operasyonda D.B., gözaltına alındı. Bu kişinin evinde yapılan aramada suç işlemekte kullandığı bildirilen bilgisayara da el konuldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen D.B.'nin bilgisayarında yapılan teknik incelemede mağdurlara ait msn adreslerinin dökümü, şifreleri ve mağdurlara ait birçok cinsel içerikli görüntü bulundu.

Haberin Devamı

Yapılan sorgulama sonucunda olayın şu şekilde gerçekleştiği ortaya çıktı. İddiaya göre şüpheli D.B., hacklediği ajansın internet sitesindeki oyuncu adaylarının e-posta ve msn adreslerini ele geçirdi. Sanal ortamda iletişime geçtiği bu kişilere, kendini ajansta yönetici olarak tanıttı.
Samimiyeti ilerleten zanlının kadınlarla uygunsuz şekilde konuşmalar yaptığı hatta dizilerde oynatmak vaadiyle kandırıp webcam karşısında soyunmaya zorladığı öğrenildi. Soyunma görüntülerini gizlice kaydeden şüphelinin, kadınlara “Benimle ilişkiye girmezsen görüntüleri internette yayarım” diye tehditte bulunduğu belirtildi.

Bu ahlaksız teklifler üzerine kadınların ajansın internet sitesindeki kayıtlarını iptal ettiği belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan D.B., Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Elvan EZBER/İSTANBUL, (DHA)