Yaşam Sanal alemde dene gerçeği senin olsun!

Sanal alemde dene gerçeği senin olsun!

Paylaş
Sanal alemde dene gerçeği senin olsun!

Sanal alemde dene gerçeği senin olsun!


Sanal alem gittikçe gelişiyor. Hayatımızı kolaylaştıran internet siteleri, sanal araç- gereçler yaşamımızın her alanına giriyor. Özellikle estetik alandaki yenilikler kadınları peşinden sürüklemeye devam ediyor. Buyrun size iki yenilik daha. İkisi de şaşırtıcı, ikisi de denemek isteyeceğiniz türden.
Biri dövmeyle, biri de makyajla ilgili... Merak ettiniz değil mi? Birincisinden başlıyorum.... Haydi dürüst olun, hepiniz bir dönem dövme yaptırmak istemişsinizdir.
Böyle bir anınız yok diyelim; o zaman kesin dövmeli biri ilginizi çekmiştir. Çünkü dövme yaptıran farklıdır, seksidir, ilgi odağıdır, hatta ‘çılgın’dır toplum gözünde. Bazısı da hayatı boyunca dövme yaptırmanın sadece hayalini kurar. Bedeninin çeşitli bölgelerini kendine hedef belirler. Boyun, sırt, göğüs, bilek...
Ne yazık ki ‘cesaret’ edemez. Geri dönüşü olmayan yola girmekten korkar çünkü. Ya o dövme vücudunda beğendiği bölüme yakışmazsa, ya düşlediği dövme rengi ten rengiyle uyuşmazsa? Zor! “Yaptırıp da görmekten başka çare yok!” diyenler ve sonra pişman olma ihtimalini düşünenler işte bu siteye bayılacaklar: www.tatmash.com.

Her çeşit dövme bu sitede var

Site, bir rivayete göre dövmenin doğduğu yer olarak bilinen, bugün de dövmenin merkezi sayılan Amerika-Kaliforniya orijinli. Sitede peri, kelebek, dini motif, savaşçı gibi binlerce çeşit dövme var. Listesindeki dövmeleri beğenmezseniz kendiniz de istediğiniz dövmeyi yükleyebiliyorsunuz.
Sonra da dövmeyi vücudunuzda yaptırmak istediğiniz bölgenin resmini... Bu kadar basit! Site sizin için dövmeyi sırtınıza, bileğinize yapıştırıyor, sanal alemde vücudunuza yakıştı mı, yakışmadı mı görüyorsunuz.
Resminizi arkadaşlarınıza yolluyor, fikirlerini alabiliyorsunuz. Site dünyanın her yerinden kullanılabildiği için de çok zevkli. Herkes farklı farklı dövme modelleri yüklüyor bu platforma. Sonrasında dövme yaptırmasanız bile, denemesi bedava!

SHİSEİDO’NUN YENİLİKÇİ FİKRİ
İkinci yenilikse makyajla ilgili. Eminim yazıyı okuyan bakımlı kadınlar bu yeniliğin ülkemize çabucak gelmesini isteyecekler. Makyaj malzemelerine ve kozmetik dünyasına meraklı olan ben, açıkçası bu yeniliğe bayıldım! İcadın adı: ‘Dijital kozmetik ayna’.

Fikir, ünlü Japon kozmetik markası Shiseido’nun... Japonya’daki alışveriş merkezlerinin kozmetik bölümlerine yerleştirilen dijital aynalar, teninizin rengine, cinsine uygun ürünler bulmanıza yardımcı oluyor. Nasıl mı? Öncelikle aynanın kamerası yüzünüzün dijital resmini çekiyor ve ekrana yüklüyor.
Aynanın tavsiye ettiği renk skalası ve makyaj ürünleriyle sanal yüzünüz üzerinde makyajınızı sadece birkaç tuşa basarak gerçekleştiriyorsunuz. Eliniz ne fara, ne de maskaraya değiyor ama merak ettiğiniz bütün ürünleri yüzünüze uygulayabiliyorsunuz. Üstelik bunu yaparken yüzünüzü deneme-yanılma tahtasına da dönüştürmüyorsunuz.
Bu aynanın en güzel yanı, makyajlı ve makyajsız surat resminizi size fotoğraf olarak vermesi. Ayrıca kullandığınız tüm ürünlerin bilgilerini de dijital kozmetik ayna sayesinde yazılı olarak alabiliyorsunuz. Size sadece kasaya gidip ürünlerin parasını ödemek kalıyor.

Haberin Devamı

Haber: Merve Özaytekin
mozaytekin@posta.com.tr