Yaşar Özay Sanal öğrencilerde öğretmenlik eğitimi
HABERİ PAYLAŞ

Sanal öğrencilerde öğretmenlik eğitimi

Haberin Devamı

Öğretmen adayları artık mesleğe atanmadan da deneyim sahibi olabilecek, öğretmenlik yeteneklerini geliştirebilecek. Simsoft adlı Türk yazılım firması, ODTÜ ve Siirt Üniversitesi desteğiyle “Sınıfta” adını verdiği bir bilgisayar oyunu üretti.

Oyuncular üç boyutlu sanal sınıflarda gerçeğine çok benzeyen ama birbirlerinden farklı özelliklere sahip sanal öğrencilerle eğitim yapıyor. Çıkan sorunları çözüyor, soruları cevaplıyor. Sınıf disiplinini sağlıyor, öğrenme konsantrasyonunu artırıyor.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysi İşler geliştirme sürecinde binlerce öğretmenin kullanımına sunulan programın başarısının yurtdışından bile ilgi çektiğini söylüyor.

Projenin öğretmen eğitimine yönelik çalışmalarıyla dikkati çeken Köln Üniversitesi'nin ilgisini çektiğini belirten Prof. İşler “Programın Almanca'ya çevrilmesini istediler” dedi. Prof. İşler “Sınıfta”nın tüm öğretmenlere farklı sınıf ortamlarında ders verme olanağı sağladığı için hem aday hem de mevcut öğretmenlerin deneyimlerini artırdığını vurguladı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder