Yasemin Candemir Sanat, teknoloji ve sosyal sorumlulukla değişenler
HABERİ PAYLAŞ

Sanat, teknoloji ve sosyal sorumlulukla değişenler

Haberin Devamı

Sanata, müziğe, farklı dokunuşlara, paylaşıma, yeniliklere aç olduğumuz zamanları yaşıyoruz. Belgesel kanallarında izlediğimiz ve “Neden biz de yok?” diye hayıflandığımız şeyler bu ihtiyaç duyduklarımız. Güzel haberler gelince paylaşmak farz oluyor.

Örneğin; kendine özgü dokusuyla İstanbul’un en özel bölgelerinden biri olan Tomtom Mahallesi, 19-22 Ekim 2017 tarihlerinde tasarımın zengin ve renkli dünyası ile yenileniyor. Sanat, tasarım, müzik ve alışverişinin buluşacağı “Kendini İzle” temasıyla düzenlenen etkinlik; 100 tasarımcı, 50 sanatçı, 50 konuşmacı ve 5 mekan ile tasarımı farklı alanlarda sokağa taşıyor.

Etkinlik için özel olarak düzenlenen ve küratörlüğünü Bahar Korçan’ın yaptığı Tomtom Kırmızı'nın sergi alanında 50’nin üzerinde sanatçının eserleri yer alıyor. Ayrıca “Deco Floor” katında, 6 oda 6 marka projesi ile Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen dekorasyon tasarım markalarının sergilerine yer veriliyor.

Sanat, teknoloji ve sosyal sorumlulukla değişenler

Ölmez Otu Türkiye’de

Güzellik dünyasından gelen haberler de bu yeniliklerin içine alınmaya aday. Örneğin L’occitane’ın “Ölmez otu” içeren yeni Divine serisini Türk tüketicisine sunuyor olması. Dünyada uzun zamandır cilde olan inanılmaz etkisi tartışılan “Ölmez Otu” ile dopdolu kremler, çiçeğin kendi öz formülü gibi zamanı durdurmaya da aday.

Sanat, teknoloji ve sosyal sorumlulukla değişenler

Bilimin güzellikte alınan yol

Bir diğer uzun yaşam ve güzellik sırrı olan Telomer Biyolojisi’de sanki Türk kadınlarının daha çok güzellik, daha çok sağlık ihtiyacı olduğunu keşfetmişçesine hayatımıza girenlerden biri. DermaVital ile gelen teknik, DNA’daki şifrelere göre bireylerin biyolojik yaşını geriye alarak gençleştirmeyi hedefleyen yeni bir sağlık anlayışı. Gelecekte sıkça adını duyacağınız bu yeni yaklaşıma “Reverse Aging” deniyor. Sadece cildi değil, bedeni oluşturan 100 trilyon hücreyi gençleştiren, tüm doku ve organların daha iyiye gitmesini sağlayan uygulama teknolojinin güzellikteki en bilimsel yaklaşımı.

DNA’nın taşımış olduğu genetik bilgiyi koruyan ve DNA’nın uçlarında yer alan koruyucu parçacıklara Telomer deniyor. Hücrenin kendisini yenilemesi sırasında doğal olarak ve ayrıca olumsuz yaşam alışkanlıklarımız ile daha da kısalan telomerler, hücre için tıpkı bir zaman sayacı gibi davranıyor.
Telomerler kısaldıkça hücreler giderek yaşlanıyor. Hatta son bilimsel yayınlar yaşlılık ile bağlantılı kalp-damar rahatsızlıkları, eklem sorunları, kanser ve alzheimer gibi hastalıkların doğrudan, normalden daha hızlı kısalan telomerlerle ilişkili olduğunu gösteriyor. Blackburn, Greider ve Sztozak isimli bilim insanları 2009 yılında DNA’da telomerlerin uzunluğunu yöneten enzim "telomerazı" keşfederek Nobel ödülünü kazandı. Şimdi Türkiye’de bu enzimle tanışacak olmak bilimin, teknolojinin ilerde hayatımızı nasıl değiştireceğini anlamak için de fırsat.

Sanat, teknoloji ve sosyal sorumlulukla değişenler

Görme engelli bireyler için...

LC Waikiki, bu kez dünyada bir ilke imza atarak görme engelli bireyler için LCW Sense adlı uygulamayı hayata geçirdi. LCW Sense uygulaması ile görme engelliler, giysi hakkındaki renk, kumaş, desen, yıkama talimatları, fiyat gibi tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Appstore, Google playstore’dan ücretsiz olarak cep telefonlarına indirilen bu uygulama sayesinde görme engelli bireyler, başka birinin yardımına ihtiyaç duymadan alışveriş yapma özgürlüğüne kavuşuyor. Uygulama aynı zamanda kıyafetleri yıkama, kombin oluşturma, ayırt edebilme konularında da çözümler sunuyor.

Altı Nokta Körler Derneği’nden Sevgi Bulut’un change.org üzerinden başlattığı kampanya ile LC Waikiki’nin gündemine aldığı ve hayata geçirdiği proje, dileriz hayatın paylaşarak güzelleştiğini, aynı duyguları hissederek değişimin başlayabileceğini herkese anlatır...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder