Yaşam Sanat ve tasarım tutkunları için...

Sanat ve tasarım tutkunları için...

Paylaş
Sanat ve tasarım tutkunları için...

İstanbul Kültür Sanat Vakfi İKSC Şişhane'deki Deniz Palas'a taşındı, tasarım ve sanat tutkunlarının aradığı her şeyi bulabileceği, çok özel ürünler satan bir tasarım mağazası açtı

Hazırlayan: Özgür Köylü
okoylu@posta.com.tr

Tasarım mağazasında Aliye Berger, Devrim Erbil, Abidin Dino, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Mustafa Pilevneli, Tan Oral, Yurdaer Altıntaş gibi Türkiye’nin önde gelen sanatçılarının eserleri İKSV tasarım markası ile kristal, ipek gibi ürünler üzerine uygulanmış. Mağazayı gezerken Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun özgün baskıları ve resimlerine, Aliye Berger eserlerinin defter, kupa, kalem ve yastık üzerine yapılan uygulamalarına, Mustafa Pilevneli imzası taşıyan küllük, karaf, dekoratif kase gibi ürünlere hayran kalabilirsiniz.

Ayrıca Tan Oral’ın kedilerinden ve Devrim Erbil’in İstanbul manzaralarından yola çıkılarak hazırlanan ipek fularlar, kristal bardaklar, defterler, yastıklar, cüzdanlar gibi ürünler de sizi bekliyor. Bülent Erkmen’in tasarladığı İstanbul tipografisinin uygulandığı kupa ve defterler de modern birer İstanbul hatırası oluşturuyor.

Ayrıca İKSV Genel Müdürü Görgün Taner’in tamamı sır altı tekniğiyle, her renk için ayrı çalışma yapılan özel tabakları da sadece İKSV Tasarım mağazasında satılıyor. İKSV Tasarım mağazasında satışa sunulan ama sınırlı sayıda basılan Ara Güler’in İstanbul fotoğrafları, Nusret Nurdan Eren’in doğa fotoğrafları, Devrim Erbil’in İstanbul panoları ise sanatçıların ıslak imzalarını taşıyor. Ayrıca mağazada modern sanatın dünyadaki öncülerinden New York’taki modern sanat müzesi MoMA’nın yaratıcı ve eğlenceli ürünleri de İKSV tasarım mağazasında satışa sunuluyor.

Türk tasarımcılardan özel ürünler

Türkiye’de tasarım denince akla gelen ilk isimler, kendi koleksiyonlarının yanı sıra İKSV Tasarım için özel olarak hazırlanmış ürünleriyle İKSV Tasarım mağazasında buluşuyor. Ela Cindoruk ve Nazan Pak’ın takı tasarımları, Gülnur Özdağlar’ın geri dönüşümü tasarıma dönüştürdüğü pet şişelerden oluşan takı koleksiyonu dikkat çekiyor.

Devran Musaloğlu’nun kağıt obje ve takılarından Koray Özgen ve Toz Design/Leyla Taranto’nun beraber tasarladıkları Dome koleksiyonu, Şenay Akın’ın farklı boyutları yan yana getirerek yarattığı takıları, Sadi Tekin’in pleksi takı koleksiyonu ve Hande Bilten’in taşsız tektaş yüzüklerinden oluşan Diamondless koleksiyonu da farklı zevklere hitap eden ürünlerden.

İKSV Tasarım, İstanbul ile birlikte anılan tasarım ve sanatsal içerikli ürünler yaratabilmek amacıyla, 18 Türk tasarımcıdan oluşan Barbarlar grubundan Ela Cindoruk, Oya Akman, Erdem Akan ve Gamze Güven ile birlikte ‘İstanbul’ temalı özel bir proje de geliştirdi. ‘İstanbul’un taşı toprağı altın’ sözünden yola çıkan Ela Cindoruk, içinde 1 gram altın olan üstü taş kaplı bir kolye tasarladı. Bu kolyenin özelliği, ister dışında taş ile ister taşı kırıp altın olarak takılabiliyor olması. Projeye katılanlar arasında İstanbul konulu tabaklarıyla Oya Akman da var.

İstanbul temalı ürünler ilgi görüyor

İKSV Tasarım mağazasında İstanbul’a dair tasarımları olan bir başka sanatçı grubu da İstanbul’un klasik yüzünü çağdaş bir anlatımla çantalara, elbiselere, eteklere dönüştüren İD (İstanbul Dresses). Be Made Ceramic Works markası ile Berra Ertürk’ün yaptığı İstanbul’a dair seramik çalışmalar da mağazadaki diğer İstanbul temalı ürünlerden.

Dünya çapında sergiler açan Cam Atölyesi’nin kristal formları ise göz alıcı. Tek tek elde şekillendirerek yaratılan koleksiyona hayran kalıyorsunuz. Her biri sanat eseri olan bu kristal formlardan her yıl en fazla 2 ya da 3 tane üretiliyor. Fiyatları da 5 ila 10 bin TL arasında değişiyor.
İKSV Tasarım’ın hazırladığı ve koleksiyon niteliği taşıyan sınırlı ürünler arasında Can Yücel’in şiirleriyle Burhan Uygur’un resimlerini buluşturan Rengahenk adlı yapıtkitap ve Ergin İnan’ın Mevlana’nın eserlerinden esinlenerek oluşturduğu 99 yapıtının yer aldığı ‘Mevlana Celaleddin Rumi: 99 Şiir, 99 Resim’ adlı kitaplar da yer alıyor.

İKSV için özel olarak tasarlanmış farklı sanatçıların resimleri ile kaplı lokum kutuları içinde sakızlı ve Türk kahveli lokumlar, özel günler için ideal bir hediye gibi görünüyor. Serinin ilk kutuları Yeşim Demir’in tasarımı. Sanatsever dostlarınıza buradan mutlaka bir hediye alabilirsiniz. İKSV tasarım mağazası hafta içi ve cumartesi günleri 10.00-20.00, pazar günleri ise 12.00-18.00 saatleri arasında açık.

Haberin Devamı