Yaşam Sanatçı kadınlar sergisi Başkent'te

Sanatçı kadınlar sergisi Başkent'te

Paylaş
Sanatçı kadınlar sergisi Başkent'te

Sanatçı kadınlar sergisi Başkent'te

Sanatçı Kadınlar Derneği Resim ve Heykel Sergisi, Ankara'da, Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi’nde açıldı.

Haberin Devamı

Sezonun açılış sergisine yoğun bir ilgi olurken, sergi açılışına katılan Adalet eski bakanlarından H.Sami Türk, sergiyi gezerek sanatçılarla resimleri hakkında sohbet etti.

Yasemin Coşkun’un nükleer santrallerin tehlikelerine dikkat çekmek amacıyla yaptığı eseri üzerinde bir süre sohbet eden Türk, Nükleer enerjiden de bir şekilde yararlanmak gerektiğine vurgu yaptı.

Sanatçı Kadınlar Derneği, Kurucu Başkanı Yasemin Coşkun, 1990’lı yıllarda ayrı ayrı olarak resim dersleri aldıklarını ifade ederek Kum Sanat Merkezi’nde bir araya geldiklerini belirtti. Kum Sanat Merkezi’nde aldıkları resim eğitimiyle Kum Sanat Merkezi’nde çalışmalarına devam ederken 2008 yılında Sanatçı Kadınlar Derneği kurulmuş.

Coşkun, derneğin amacının gençlere, çocuklara ve kadınlara sanatı anlatmak olduğunu ifade ederken, “Sanatçı Kadınlar Derneği çatısı altında bir araya gelen sanatçı kadınlar olarak sergiler açmaya başladık. Ankara’nın yanı sıra Gaziantep ve İstanbul’da da sergilerimiz oldu.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yasemin Coşkun, 5 Kasım’da da Paris’te Anadolu Kültür Merkezi’nde “Ters-Yüz” adlı bir sergi açacaklarını belirtti.

Sanatçı Kadınlar Derneği Resim ve Heykel Sergisi’nde eserleri yeralan sanatçılar şöyle:

Arzu Kızıltuğ, Asuman İnceayan, Aydan Özbalkan, Ayşe Kürklü, Ayşe Öztürk, Bilgi Zontur, Canan Töreli, Gizem Yağcı, Hale Metin, Leyla Coşkun, Mine Koç, Nejla Tuğcu, Sabriye Biler, Şebnem Müderrisoğlu, Selin Cakova, Sibel Arat, Sinem Öney Arslanhan, Şükran Ersoy, Sultan Kelecioğlu, Yasemin Coşkun.

Sanatçı Kadınlar Derneği Resim ve Heykel Sergisi 13 Kasım 2012 tarihine kadar gezilebilir.