Yaşam Sanatı için geziyor

Sanatı için geziyor

Paylaş
Sanatı için geziyor

Cam sanatçısı Harun Veysel Gümüş, Bodrum'daki öğrencilerle buluşarak, camdan semazen başta olmak üzere, birçok eserin yapımını ve cam sanatını uygulamalı olarak gösterdi

Cam sanatçısı Harun Veysel Gümüş, unutulmaya yüz tutmuş cam üfleme sanatını, Bodrum’daki öğrencilere uygulamalı olarak anlattı. Bodrum Merter Koleji tarafından Bodrum’a davet edilen cam üfleme sanatçısı Veysel Gümüş, öğrencilere bu sanat hakkında detaylı bilgi verdi.

Haberin Devamı

Öğrencilere camdan semazen yapımını gösteren Gümüş, bu sanatı unutturmamak için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Türkiye’nin her yerini dolaşarak cam sanatını öğrencilere aktarmayı planladığını kaydeden Gümüş, "Kim beni nereye davet ederse oralara giderek bu sanatı anlatıyorum. Çalışma yaparken öğrenci kardeşlerimin gözünde o ışığı görmüş olmak benim için büyük mükafat" dedi.

TÜRKİYE'Yİ GEZİYOR

Bugüne kadar Türkiye’de onlarca okul gezdiğini belirten Gümüş, Tunceli’den Elazığ’a, Erzurum’dan Samsun’a kadar birçok yeri gezdiğini vurguladı. Gümüş, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde de bu işi yaptığını aktararak, "Bakanlık bünyesindeki programlarım izin verdiği sürece de okulları gezerek bu işi anlatıyorum" diye konuştu. 7. sınıf öğrencisi Arif Safa Turgay ise cam üflemenin kendisini çok etkilediğini söyledi.

Haberin Devamı

Öğrenciler etkinlik sonunda Harun Veysel Gümüş’ü uzun süre ayakta alkışladı.

AA