Gündem "Sanatsever" satıcılar yakalandı!

"Sanatsever" satıcılar yakalandı!

Paylaş
"Sanatsever" satıcılar yakalandı!

"Sanatsever" satıcılar yakalandı!

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla mücadele ekipleri tarafından 4 ayrı operasyonda 115 kilo 440 gram eroin, 182 kilo esrar ele geçirildi. Uyuşturucularla ilgili 58 şüpheli gözaltına alınırken, sokak satıcılarına ait bir evde yapılan aramalarda duvara asılı Mona Lisa’nın esrar içen tablosu bulundu.

Haberin Devamı

Alınan istihbaratı değerlendiren ekipler, Doğubeyazıt-Iğdır karayolu üzerinde 34 VT 5794 plakalı minibüsü takibe aldı. Polis, takibe alınan aracı Doğubeyazıt çıkışında durdurdu. Araçta eğitimli köpeklerinin de yardımıyla yapılan aramada 115 kilo 440 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Van’da Yine Narkotik ekipleri Edremit İlçesi girişinde aynı güzergahta yaptığı 2 ayrı operasyonda ise 182 kilo esrar ele geçirildi. Bu operasyonda da 12 kişi gözaltına alındı.

ESRAR İÇEN MONA LISA TABLOSU

Bir başka operasyon Van’daki sokak satıcılarına yönelik yapıldı. Yaklaşık 5 aydan bu yana takibe alınan projeli çalışma sonucu çeşitli evlere yapılan operasyonda 500 gram kubar esrar 18 kilo toz esrar ele geçirildi. Yapılan aramalarda yine eve gizlenmiş 2 ruhsatsız tabanca 32 fişek, uyuşturucu içerikli haplar ve sahte kimlik ele geçirildi. Yapılan aramalarda uyuşturucu maddelerle birlikte esrar içen ünlü Mona Lisa tablosu da bulundu. Olayla ilgili uyuşturucu temin etme ve kullanma suçlarından bu operasyonlarda 40 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Van Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı uyuşturucu madde kaçakçılarına yönelik mücadelenin aralıksız devam edeceğini söyledi.

Murat ÇAĞLAR/VAN, (DHA)