Bilim - Teknoloji Sandığımız gibi değilmiş!
Paylaş
Sandığımız gibi değilmiş!

İçerisinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisinin şekli, meğerse düşündüğümüzden "biraz" farklıymış!

Bilim insanları bu güne dek galaksileri, boyutlarına oranla incecik bir disk yapısındaymış gibi düşünüyorlardı. Güneş sistemlerinin, merkez kaç kuvvetinin etkisiyle aynı düzleme yerleştiği düşünülüyordu.

Ancak yeni ve daha hassas, modern cihazlarla yapılan araştırmalar sonucunda, Samanyolu galaksisinin, kolları arasında dalgalı bir yapı olduğu ve bu dalga boyutunun azımsanamayacak kadar büyük olduğu anlaşıldı. Böylece galaksilerin düz bir disk formunda olduğu teorisi de çökmüş oldu.

Elbette bu dalgalı yapı nedeniyle galaksinin toplam yüz ölçümünün de büyük bir artış göstermesi söz konusu. Yeni hesaplamalara göre Samanyolu'nun toplam yüzeyi, dalgaların kırışık yapısında göz önüne alınınca, eski tahminlerden %50 daha fazla bir alan kaplıyor.

Bundan sonra, eğer galaksi içinde başka yıldızlara yolculuk edecek olursanız, bu yeni verileri de dikkate almanız, yolculuk süresini doğru hesaplamak ve varmak istediğiniz yıldızı doğru yerde bulabilmek için önemli. Yoksa kaybolabilirsiniz. Bizden söylemesi.

Haberin Devamı

Kaynak: CHIP Online