Gündem Sandık başında yakalandılar

Sandık başında yakalandılar

Paylaş
Sandık başında yakalandılar

Sandık başında yakalandılar

İstanbul'da mahkemeler tarafından çeşitli suçlardan aranan 1611 kişi oy verdikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre rekor düzeyde yakalamanın gerçekleştiği operasyon Asayiş Şube Müdürlüğü’nün 120 uzman polisinin 3 ay boyunca yaptığı hazırlık çalışmasıyla gerçekleştiği belirtildi. Yakalananlar arasında 4 cinayet faili de var.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 2011 Genel Seçimleri öncesinde mahkemeler tarafından aranan şahısların yakalanması için çalışma yaklaşık 3 ay önce başladı. İnfaz Büro Amirliği’nde çalışan 120 polis seçim günü yapılacak olan operasyon için İstanbul’da çeşitli suçlardan aranan yaklaşık 15 bin kişinin seçimlerde oy kullanacakları okul ve sandık numaralarını belirledi. Bu okullarda sabah erken saatler itibariyle polis tarafından önlem alınarak oy kullanmaya gelebilecek mahkemeler tarafından aranan kişiler beklenmeye başlandı. Yapılan çalışma sırasında sandıklarında oy kullanan aranan kişiler okul çıkışında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin arandıkları ilçe emniyet müdürlüklerine götürüldükten sonra yarın mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü’nün planlamasıyla gerçekleştirilen operasyonda yakalananlar arasında 4 de cinayet faili bulunuyor. Çek kanuna muhalefet suçundan aranan 332 kişi yakalanırken, 268 hırsız, 51 sahtecilik suçlusu , uyuşturucu suçundan aranan 41 kişide gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Mahkemeler tarafından taciz suçlamasıyla aranan 10 kişi yakalanırken gözaltındaki 117 kişinin ise yaralama suçlarından arandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan 31 kişinin ise ruhsatsız silah bulundurmaktan yakalandığı öğrenildi.

Polis kayıtlarına göre ise en çok suçlunun yakalandığı ilçe Başakşehir. Başakşehir’te 100 kişi gözaltına alınırken bunu 96 kişiyle Küçükçekmece ve 86 kişiyle Avcılar ilçeleri izledi.

Ali AKSOYER- Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL(DHA)