Rauf Tamer Sandık dışı
HABERİ PAYLAŞ

Sandık dışı

Kısa notlarım var. İşte bazıları:

- Baykal 2007 seçimini kaybettiği zaman, belki üzüntüden, belki mahcubiyetten, üç gün sokağa çıkmamıştı. Maşallah Kılıçdaroğlu aynı gece sokağa fırladı ve iyi bir nutuk attı. Medeni cesaret ve metanet sahibi bir zat... Vallahi bravo.

- Hakkari meselesinde galiba Başbakan haklı çıktı. CHP mitingindeki kalabalığı hatırlıyor musunuz? Peki CHP’nin Hakkari’de aldığı oy nedir? Yüzde 1 bile değil.

- Hizmet sektörü’nü unutmayın. Başbakan Erdoğan, rakibini Belediyeler üzerinden vurdu. Daha doğrusu CHP, Belediyeler üzerinden vuruldu.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

***

Devam edelim.

- Seçilemeyen bağımsızların topladığı oy 250 bin’e yakın... Hepsi çöpe gitti... Eğer aday olmasalardı, o oylar muhalefet oyu olduğu için büyük ihtimalle CHP’ye gidecekti... Ama devede kulak.

- Seçimde bana göre hiçbir sürpriz yok. Tek sürpriz, CHP’nin aldığı oy... Halbuki ben Gürsel Tekin gibi yüzde 40 değil ama bari yüzde 30 üzerinde oy bekliyordum. Bu yüzde 26 pek cılız kaldı. Baykal bu parti’yi Kılıçdaroğlu’na devrederken kamuoyu yoklamaları yüzde 27-29’u gösteriyordu.

- Bizi kandıran, CHP mitinglerindeki coşkunluk olabilir... Sahiden canlı mitinglerdi ama gökten zembille yeni seçmenler inmedi. Hâlâ ne konuşuyoruz zaten... Açılmayan sandık kalmadı.

***

Bir iki not daha...

- Dünden beri kimi gördüysem, kiminle konuştuysam AK Parti’ye oy verdim diyenine rastlamadım. Tıpkı 2007 gibi yani... Herkes CHP’ye verdim diyor ama sandıktan AK Parti çıkıyor.

- AK Parti’nin aldığı oy, sahiden büyük rakam. Yüzde 50’nin karşısında hiçbir bahaneye ve hiçbir mazerete sığınmak mümkün değil. Acaba diyorum The Economist’in çorbada tuzu var mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder