Yaşam Sandıktan dantel ve makrome çıktı

Sandıktan dantel ve makrome çıktı

Paylaş
Sandıktan dantel ve makrome çıktı

Sandıktan dantel ve makrome çıktı

Bir el işi klasiği olan dantel ve makrome, anneannelerimizin sandıklarından çıktı ve moda dünyasının dev tasarımcılarının elinde yeniden hayat buldu. Bu kez seksapelin ifadesi olarak. Aslında dantel iki sezon önce Prada tarafından yeniden moda dünyasına katıldı. Prada, kadınları giysiden ayakkabıya, çantaya kadar tepeden tırnağa dantele büründürdü. Prada’nın öncülüğünde böylece moda romantik kadını öne çıkardı...

Bu sezon da baştan aşağı dantele bürünmeye hazır olun. Hatta bugüne dek hiç olmadığı kadar. Christian Dior’dan Max Mara’ya Chanel’den Dolce&Gabbana’ya, Oscar De La Renta’ya kadar dünya modasına yön veren devler, 2010 ilkbahar ve yaz koleksiyonlarında dantele ağırlık verdi. Romantik dantel, ünlü tasarımcılar tarafından bu sezon zirveye taşındı.

Ama bu kez sadece romantik bir havayla değil, seksi bir havayla geri döndü dantel. Dantel ayakkabıdan çantaya kadar uzanan geniş alternatifler sunuyor bu sezon tüm modacılar. Christian Dior’un dantel ayakkabıları, Roberto Cavalli’nin dantel gece çantaları, Chanel’in ve Dolce Gabbana’nın dantel elbiseleri sezonun öne çıkanları. Özellikle Dolce&Gabbana ve Sonia Rykiel bu sezon koleksiyonlarını dantele adamış; bütün koleksiyon neredeyse dantelden ibaret.

Dantel bu dev markaların Sportmax-MaxMara gibi spor line’larında da yer buluyor bu sezon. Yani dantel abiye niteliğinden çıkıyor, spor bir malzemeye de bürünüyor.

Koleksiyonlarda geniş yer alan danteli sadece erişilmez fiyatlarla değil uygun fiyatlarla da bulabilirsiniz. Vakko’dan İpekyol’dan Topshop’a kadar birçok koleksiyonda, her bütçeye göre dantel giysi ve aksesuara rastlamak mümkün. Dantel görünümlü deriler de bu baharın öne çıkanlarından. Marni’nin de koleksiyonunda yer verdiği dantel görünümlü deri botların benzerlerine bu bahar çokça rastlayacağız.

Dantel giymenin kuralı var

Dantelin bu çarpıcı dönüşümüne ayak uydurmanın da kuralları var elbette. Bu sezonun dantel giysi ve aksesuarlarında siyah ve beyaz ağırlıkta. Eğer baştan ayağa siyah danteli tercih ederseniz matemdeki dul madam görüntüsüne bürünebilirsiniz. Bundan kurtulmak için siyah dantel bluzu başka renklerle kombinlemeyi tercih edin.
Eğer beyaz dantel elbiseleri tercih ederseniz ki çok moda, geline benzeyebilirsiniz. Bu nedenle bembeyaz dantel giymemeye özen gösterin. Gündüz ise dantel bluzları jean pantolon ya da etekle sporlaştırabilirsiniz. Kıyafeti deri montla tamamlarsanız tam trendi bir görüntüye sahip olursunuz. İç gösteren dantel modelleri ise giymek oldukça cesaret isteyecek!

Makrome çok moda

Dantelin yanısıra bir başka el işi klasiği olan makrome örgüler bu yıl moda devlerinin gözdesi. Makrome moda dünyasında giyimden dekorasyona kadar her alanda kullanılmaya başlandı.
Dolayısıyla kadınların da bu sezon gözdesi olacak. Sadece makrome çanta ya da elbise değil, makrome yastıklarla bu moda evlere yansıyor. Chanel’in makrome elbise ve çantaları bu sezonun arzu nesnesi olmaya aday.
Chanel makrome örgüyü, sezonun başka bir trendi olan çiçeklerle bezemiş. Makrome çantalar Gerard Darel ve diğer birçok markaların koleksiyonlarında yerini sağlamlaştırmış durumda.
Bottega Veneta gibi ayakkabı üreten birçok marka da makrome ayakkabıları ile dikkat çekiyor. Makrome örgü ören bir yakınınıza vakit geçirmeden modaya uygun bir kıyafet ya da çanta yaptırabilirsiniz.

Haberin Devamı