Bilim - Teknoloji Sandy Bridge ve Ekran Kartı İlişkisi
Paylaş
Sandy Bridge ve Ekran Kartı İlişkisi

Intel'in yeni nesil işlemci mimarisi Sandy Bridge hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni işlemcilerde buluncak GPU ile ekran kartları arasındaki iişki nasıl olacak?

Intel'in önümüzdeki yılın başlarında piyasaya süreceği Sandy Bridge mimarisine sahip işlemciler hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni nesil işlemcilerin bünyesinde bir de grafik işlemci yer alacak. Bu sayede ekran kartı olmadan da sadece CPU içerisindeki grafik işlemciyi kullanarak görüntü alabilmek mümkün olacak.

Haberin Devamı

Şu an piyasada bulunan birkaç işlemcide de bulunan bu özellik oyun oynamak için yeterli değil elbette. Bunun için ayrı bir ekran kartı gerekiyor. Ekran Kartı Takılınca Intel'in yeni nesil işlemcilerinde bulunan grafik işlemcinin, ekran kartı takıldığı zaman devre dışı kaldığı ortaya çıktı. Yani PCI-E slotuna bir ekran kartı takıldığında, CPU'nun içerisindeki grafik işlemci kullanılmıyor.

İki grafik işlemcinin de beraber kullanılabileceği bir hibrit modunun henüz düşünülmediği belirtiliyor. Bazı dizüstü bilgisayarlarda bulunan, iki GPU arasında geçiş yapma özelliğinin Sandy Bridge işlemcilerinde olmaması, güç tasarrufu yapmak isteyenler için bir eksik gibi gözüküyor. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı