Dünya Sandy yüzünden New York Maratonu iptal edildi

Sandy yüzünden New York Maratonu iptal edildi

Paylaş
Sandy yüzünden New York Maratonu iptal edildi

ABD, Sandy kasırgasının yaralarını sarmaya çalışırken, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, tepkiler üzerine, kentte pazar günü yapılması planlanan büyük maratonun iptal edildiğini açıkladı

ABD, Sandy kasırgasının yaralarını sarmaya çalışırken, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, tepkiler üzerine, kentte pazar günü yapılması planlanan büyük maratonun iptal edildiğini açıkladı. Michael Bloomberg, yaptığı yazılı açıklamada, "Maratonun ve katılımcılarının üzerine gölge düşmesini istemediklerini, bu nedenle etkinliği iptal etme kararı aldıklarını" bildirdi.

Haberin Devamı

Daha önceki açıklamalarında maratonun planlandığı gibi pazar günü yapılacağını söyleyen Bloomberg’in bu ısrarı, kaynakların kasırganın ardından kentin yaralarının sarılmasında kullanılması gerektiğini düşünenlerin yoğun tepkisini çekmişti. Dünyanın en büyük maratonlarından biri olan New York Maratonu’na yarısı ülke dışından, 40 bini aşkın kişinin katılması bekleniyordu. Kasırga yüzünden ABD genelinde hayatını kaybeden 90’ı aşkın kişinin neredeyse yarısının New York bölgesinden olduğu, bölgede 3,8 milyon eve hala elektrik verilemediği belirtiliyor.

AA