Dünya Şanghay Otomotiv ve Endüstri Fuarı açıldı

Şanghay Otomotiv ve Endüstri Fuarı açıldı

Paylaş
Şanghay Otomotiv ve Endüstri Fuarı açıldı

Şanghay Otomotiv ve Endüstri Fuarı 14. kez kapılarını açtı

14. Uluslararası Şanghay Otomotiv ve Endüstri Fuarı (Auto Shanghai 2011) açıldı. Bu yıl 14. kez düzenlenen fuar, Şanghay Yeni Uluslararası Fuar Merkezinde 20 ülkeden 2 binin üzerinde otomobil firmasının katılımı ile gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

ABD’den 2009 yılında aldığı dünyanın en büyük otomotiv pazarı unvanını bu sene de koruyan Çin, Şanghay Otomobil Fuarı’yla dünyaya gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Fuar alanının iki yıl önceki organizasyona göre yüzde 35 büyütülüp 230 bin metrekareye çıktığı Şangay Otomobil Fuarı "dünyanın en büyük organizasyonu" unvanını da elde etmeyi hedefliyor.

Çin’in şubat ayında 1,26 milyon araç satışına ulaşması, ülkedeki otomobil firmalarının da önemini artırınca, bu yıl ilk defa fuarda uluslararası markalarla birlikte yerli üreticilerin aynı salonda araçlarını sergilemesine karar verildi. Ülkenin önde gelen markalarından olan Volvo ve Geely, 3 bin metrekarelik alanda 36 yeni modelin tanıtımını gerçekleştirecek. Chery 2 bin 600 metrekare, Great Wall ise 2 bin metrekarelik alanda otomobil meraklılarını kabul edecek.

Haberin Devamı

8 bin 500 metrekarelik alanla bugüne kadar düzenlenen Şanghay Otomobil Fuarlarında rekora imza atan Volkswagen Grubu; Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini ve Bugatti markalarıyla bu ülkeye verdiği önemi gösterecek. Volkswagen fuarda ayrıca yenilenen Beetle’ı görücüye çıkaracak.

DEPREM VE TSUNAMİ DURDURAMADI

Japon üreticiler Toyota, Honda ve Nissan geçtiğimiz ay yaşanan deprem ve tsunami felaketine rağmen fuara güçlü bir kadroyla çıkıyor. Toyota Grubu 4 bin 900 metrekarelik alanda toplam 60 modelin tanıtımını yapacak. Honda ve Nissan ise elektrikli modellerin yanı sıra akıllı robot sistemlerini tanıtacak. Amerikalı üretici GM, Ford ve Chrysler fuarda 3 yeni elektrikli modelin Asya tanıtımını gerçekleştirecek.

Şanghay Otomotiv ve Endüstri Fuarı açıldı

Chevrolet ise Malibu modelinin örtüsünü ilk defa Şanghay’da açacak. Fuarda Porsche, Ferrari, Maserati, Aston-Martin, Lamborghini, Bently, Rolls-Royce, Spykers, Lorinser, Jaguar ve Land Rover gibi lüks markalar da en yeni modelleriyle yer alacak. Mercedes Benz de yeni A Serisini ilk defa otomobilseverlere sunacak. 1985 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen fuar, 21-22 Nisan’da ticaret amaçlı ziyaretçilerin gezilebilecek. Fuarın halk açılışı 23 Nisan’da gerçekleştirilecek ve fuar 28 Nisan’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

ÇİN DÜNYANIN EN BÜYÜK OTOMOTİV PAZARI

Motorlu taşıt üretiminde önceki yıl ABD ve Japonya’yı geride bırakarak ilk kez birinci sıraya yerleşen Çin, 2010 yılında ise en yakın takipçisinden 2 kat fazla araç üretti. Çin’de geçen yıl 18 milyon 264 bin araç üretilirken, bu ülkeyi 9 milyon 625 bin araçla Japonya, 7 milyon 761 bin araçla ABD izledi. Önceki yıl motorlu taşıt üretiminde liderliğe yerleşen Çin, bu yıl rakipleriyle arasındaki farkı daha da açtı.

Önceki yıla göre üretimini yüzde 32,4 artıran Çin, dünya üzerindeki her 4 araçtan 1’ini üretir hale geldi. Çin, 2010 yılında 13 milyon 897 bin adedi otomobil, 4 milyon 367 bin adedi ticari araç olmak üzere toplam 18 milyon 264 bin 667 adet taşıt üretti.