Siyaset Sanıkların milletvekili adaylığına itiraz
Paylaş
Sanıkların milletvekili adaylığına itiraz

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, "Ergenekon", "Balyoz" ve "KCK" davalarının sanıklarının milletvekili adaylıklarının iptal edilmesi istemiyle Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurdu.

Çevik, İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığının bulunduğu Sirkeci’deki İstanbul Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "Balyoz Planı"na sahip çıktığını öne sürerek, YSK’nın da bu emir altında kalmaması gerektiğini, Mecliste darbeci milletvekili istemediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Anayasa’yı, Meclisi ortadan kaldırmayı amaçlayan, Hükümeti yıkmaya çalışan ve bu nedenle de yargılananları TBMM çatısı altında görmek istemediğini ifade eden Çevik, YSK’ya, sanık adayların adaylıklarının kabul edilmemesi için başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Adem Çevik, milli iradeye, Hükümete ve yargıya karşı darbecilik ve silahlı isyan suçlarından yargılanan 24 milletvekili adayından "Ergenekon", "Balyoz" ve "KCK" davalarından yargılananların adaylıklarının Anayasa’nın 14, 76, 81 ve 83. maddesine aykırı olmasından dolayı yargı sürecine müdahale olarak kabul edilmesi gerektiğini savundu.

TSK’nın "Balyoz davası" sanıklarını sahiplenme suçuna YSK’nın da alet olmaması gerektiğini anlatan Çevik, "KCK, Balyoz ve Ergenekon’u sahiplenen partilerin de suça iştirak suçunu işlemelerinden dolayı işlem yapılmasını ve bu davalardan yargılanan sanıkların adaylıklarının iptal edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Basın açıklamasının ardından hazırladığı dilekçeyi YSK’ya iletmek üzere İstanbul İl Seçim Kuruluna veren Çevik, Ankara, Antalya ve İzmir il seçim kurullarına da bu amaçla dilekçelerin sunulduğunu söyledi.