Ekonomi SANKO’nun 4 şirketi İSO İkinci 500 listesinde

SANKO’nun 4 şirketi İSO İkinci 500 listesinde

Paylaş
SANKO’nun 4 şirketi İSO İkinci 500 listesinde

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 2017 yılı üretimden net satışlar baz alınarak gerçekleştirilen araştırmaya göre listede Başak Traktör Tarım Ziraat ve İş Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.66’ıncı, MST İş ve Tarım Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. 280’inci, Bartın Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. 323’üncü, Sanko Rüzgar Enerjisi Sanayi ve Ticaret A.Ş. 494’üncü sırada yer aldı

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu'nda olduğu gibi İSO İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında da SANKO’nun 4 şirketinin yer aldığını belirtirken, "Türkiye’nin 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında SANKO’nun 8 şirketi bulunuyor. Ekonomik dalgalanmalar döneminde dahi yatırımlarımızı aksatmayız. Ülkemize güveniyoruz, yatırımlarımızı planlamamıza uygun olarak yapıyoruz. Bugüne kadar çok badireler atlatan Türkiye’nin yatırım yapmayı milli görev kabul eden girişimcileri, genç nüfusu ve güçlü siyasi irade sayesinde aşamayacağı güçlük yoktur. Ülkemize güveniyoruz, yatırımlarımızı kesinlikle aksatmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte ekonomiden sorumlu bakanlıkların ve bürokrasinin azaltılmasına bağlı olarak hızlı karar alma süreci sayesinde Türkiye’nin yeni bir sanayi hamlesi yaşayacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

'GURURUNU YAŞIYORUZ'

Gücümüz ülkemizin ve milletimizin gücüdür. Ülkemizle birlikte daha iyi günler yaşayacağımızdan şüphem yok. Ülke genelindeki yatırımlarımız, sağladığımız istihdam, yaptığımız üretim ve gerçekleştirdiğimiz ihracatla ülkemize ve milletimize yararlı olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Yine 2017 yılı üretimden net satışlar baz alınarak gerçekleştirilen İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında ise Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 76’ıncı, Çimko Çimento ve Beton Sanayi Ticaret A.Ş. 215’inci, Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. 251’inci, Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. 471’inci sıradan listeye girmişti.