Spor Şanlı kupa Trabzon'un

Şanlı kupa Trabzon'un

Paylaş
Şanlı kupa Trabzon'un

Şanlıurfa'da ilk kez yapılan Ziraat Türkiye Kupası'nı Fenerbahçe'yi deviren Trabzonspor kazandı. Kanarya, Alex'in şık golüyle öne geçti. Karadeniz Fırtınası, Umut'la esmeye başladı. Engin Baytar ve Colman'ın golleriyle tarihinde 8. kez kupaya uzandı

Futbolda 48. Ziraat Türkiye Kupası’nı finalde Fenerbahçe’yi 3-1 yenen Trabzonspor 8. kez müzesine götürdü. 27. yıldır kupaya hasret kalan Kanarya aldığı bu yenilgi ile bir kez daha taraftarına hayal kırıklığı yaşattı.

Haberin Devamı

Dakika 5: Colman’ın pasında ceza alanı içinde kaleci Volkan Demirel ile karşı karşıya kalan Umut, kötü bir vuruşla topu yandan auta gönderdi.

Dakika 18: Lugano’dan kaptığı topla ceza alanına giren Umut’un şutunda, kaleci Volkan Demirel topa yatarak müdahale etti.

Dakika 55: Güiza’nın soldan ortasında, ceza alanının içerisinde Egemen ve Cale’nin arasında göğsüyle topu kontrol eden Alex, sol ayağıyla düzgün bir vuruşla topu kaleci Onur’un sağından filelerle buluşturdu: 0-1.

Dakika 60: Colman’ın ceza alanı çaprazından şutunda yerden seken top yan direkten döndü. Dakika 66: Selçuk’un soldan kullandığı serbest vuruşta, altı pas içinde Umut topu kafayla filelere gönderdi: 1-1.

Dakika 79: Gökhan’ın sağ kanattan çıkardığı topa ceza alanı içinde Alex vurdu. Ancak bu kez top savunmada Song’dan döndü. Aynı dakikada Colman’ın ortaladığı topa altı pas içinde uygun durumda Burak etkisiz vurunca meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.

Haberin Devamı

Dakika 80: Kendi getirdiği top ile ceza alanına girerek Lugano’dan kurtulan Engin’in şutunda, top kaleci Volkan Demirel’in sağından filelerle buluştu: 2-1. Dakika 90+3: Umut Bulut’un soldan pasında ceza alanı içinde topla Gustavo Colman buluştu. Arjantinli oyuncunun şutunda, Deivid’in ayağına çarpan top maçın skorunu ilan eden gol oldu: 3-1

13 FİNALDE 8 ZAFER

Ziraat Türkiye Kupası’nda 13. kez final oynayan Trabzonspor, Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek kupayı 8. kez müzesine getirmeyi başardı. Kupa finalinde ilk kez Fenerbahçe ile karşılaşarak rakibini safdışı bırakan Karadeniz ekibi, daha önce 2’şer kez Beşiktaş ve Gençlerbirliği, 1’er kez de Galatasaray, Bursaspor ve Adana Demirspor karşısında kupaya uzanan takım olmuştu.

MUTLU BAŞKAN SADRİ ŞENER

Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek kupanın sahibi olan Trabzonspor’un kulüp başkanı Sadri Şener, kupayı kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Şener, “İstanbul’a dönecektim, ama duydum ki Trabzon’da büyük kutlamalar var. Kupayla birlikte Trabzon’a gidiyorum. Ligin son haftasında da Fenerbahçe ile Kadıköy’de Trabzon’un şanına yakışır bir şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı