Türkiye (Son Dakika) Şanlıurfa'da pamuk yığınının içinde uyuyan 3 çocuk öldü

Şanlıurfa'da pamuk yığınının içinde uyuyan 3 çocuk öldü

Paylaş
Şanlıurfa'da pamuk yığınının içinde uyuyan 3 çocuk öldü

Şanlıurfa’da tarladaki pamuk yığınlarının içinde uyuyan 3 çocuğun cansız bedenleri bulundu

Olay, gece saatlerinde Eyyübiye ilçesi Ulucanlar kırsal Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, gece tarlada uyumak için pamuk yığınının üstünde uzanan 2‘si kardeş 3 çocuk soğuk olduğu için pamukla üzerilerini örttü.

Kardeşler Harun Tekdağ (13) ve Ali Tekdağ (14) ile kuzenleri Hüseyin Tekdağ'ın (14) sabah cansız bedenleri bulundu.



ÖLÜM NEDENLERİ NE?


Otopside çocukların, tarlada yapılan zirai ilaçları soluyarak, zehirlendiği ve solunum yetmezliğinden öldüğü belirlendi. Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilen 3 çocuğun cenazesi, toprağa verilmek üzere Ulucanlar Mahallesi’ne götürüldü.


YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİLER


Ulucanlar Mahallesi'ne getirilen 2’si kardeş 3 çocuğun cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında yan yana açılan mezara gözyaşları arasında toprağa verildi. Çocukların akrabası Mehmet Tektaş, “Dün çocuklar tarlada pamuk topladıktan sonra tarlada yığılan pamukları içinde kendilerine bir çukur açıp dinlenmeye başlamışlar. Bir süre sonra zirai ilaçlı olan pamukların arasında uykuya dalan çocuklar, üzerine traktörle 1 ton civarında pamuk atılması sonucu iyice havasız kalmışlar. Pamuklar koza açması için ilaçlama yapılmıştı. Yaprak dökücü ilaç da kullanmışlar. Bunun üzerine 1 ton civarında pamuk dökülmesi sonucu hayatlarını kaybettiler" diye konuştu.








Haberin Devamı