Yaşam Şanlıurfa’nın ’şıllık’ tatlısına coğrafi işaret

Şanlıurfa’nın ’şıllık’ tatlısına coğrafi işaret

Paylaş
Şanlıurfa’nın ’şıllık’ tatlısına coğrafi işaret

Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan ’şıllık’ tatlısı Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün tecil başvuru belgesi düzenlenen törenle verildi

Gastronomi kentleri arasında yer alan Şanlıurfa’nın yöresel lezzetlerinden olan ve krep hamuruna şerbet dökülerek kaymak, fıstık ve cevizle ikram edilen şıllık tatlısı Türk Patent ve Marka Kurumu’nca onaylanarak tescillendi. Tescil Belgesini, Ankara´da düzenlenen törenle Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı Mustafa Taş aldı.



Şıllık tatlısına Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almak için 7 Temmuz’da başvuruda bulunduklarını ifade eden ŞUTSO Meclis Başkanı Mustafa Taş, "Şanlıurfa´ya özel bir tatlı türü olan şıllık tatlısı, Türk Patent ve Marka Kurumu´nca onaylandı ve Coğrafi İşaret Tescil Belgesi´ni Ankara´da düzenlenen törenle aldık. Öncelikle ilimize hayırlı olmasını diliyor, bu belgenin ilimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.


ŞANLIURFA ÇİĞKÖFTESİ, URFA BİYANBALI VE URFA EKŞİLİSİ


Bilindiği üzere Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Şanlıurfa Çiğköftesi, Urfa Biyanbalı ve Urfa Ekşilisi ilimiz adına tescilletilmişti. Ayrıca, bugün itibari ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası´nın tescil çalışmalarını yürüttüğü yöresel 15 ürün ilan aşamasında, 7 ürün ise Türk patent ve Marka Kurumu´nda inceleme aşamasındadır. En kısa sürede bu ürünlerimizin de Coğrafi İşaret Tescil Belgesi´ni ilimize kazandıracağız inşallah" dedi. Şıllık tatlısının tescil belgesini AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Mehmet Akyürek ile ŞUTSO Meclis Üyesi Mehmet Günak törende hazır bulundu.



DHA

Haberin Devamı