Gündem Şanlıurfa'da 2 kişi boğuldu

Şanlıurfa'da 2 kişi boğuldu

Paylaş
Şanlıurfa'da 2 kişi boğuldu

Şanlıurfa'da 2 kişi boğuldu

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi’nde, serinlemek için gölete giren 17 yaşındaki Rahime Aslan ile ayağının kayması sonucu sulama kanalına düşen 4 yaşındaki Halil Ö. boğularak yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

İlk olay, dün öğleden sonra Akçakale İlçesi’nin Kırkpınar Köyü’nde meydana geldi. Sıcak havadan bunalan Rahime Aslan, arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için köyün dışındaki sulama göletine girdi. Yüzme bilmediği ileri sürülen ve gölete girdikten bir süre sonra çırpınan Rahime Aslan, gözden kayboldu. Arkadaşlarının ihbarının ardından köye gelen güvenlik güçleri Aslan’ın cesedine 2 saatlik bir çalışmanın ardından ulaştı. Yakınlarının gözyaşları arasında göletten çıkarılan genç kızın cesedi, otopsi için Akçakale Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

İkinci olay ise, dün akşam saatlerinde Akçakale İlçesi’ne bağlı Bulutlu Köyü’nde meydana geldi. Annesinin akşam yemeği yaptığı sırada arkadaşlarıyla oyun oynayan Halil Ö., ayağının kayması sonucu evlerinin yanından geçen DSİ’ye ait sulama kanalına düştü. Çocuğun birlikte oyun oynadığı arkadaşlarının çağrısı üzerine yakınları tarafından sudan çıkarılan Halil Ö’nün boğularak öldüğü belirlendi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otopsisinin yapılmasının ardından Halil Ö.'nün cenazesi defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi.

Haberin Devamı

Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.