Gündem Şanlıurfa'da 3 çocuk boğuldu

Şanlıurfa'da 3 çocuk boğuldu

Paylaş
Şanlıurfa'da 3 çocuk boğuldu

Şanlıurfa'da oyun oynarken ayağı kayan ve serinlemek için DSİ'ye ait sulama kanalı ile Fırat Nehri'ne giren 3 çocuk boğuldu

İlk olay, dün öğle saatlerinde merkeze bağlı Mehmetçik Köyü’nde meydana geldi. Köyde arkadaşlarıyla oyun oynayan 9 yaşındaki Yahya Kılıç, su içmek istediği sırada ayağının kayması sonucu DSİ’ye ait sulama kanalına düştü.

Küçük çocuğun arkadaşlarının çağrısı üzerine yakınları tarafından düştüğü yerden 300 metre ileride sudan çıkarılan Yahya’nın yaşamını yitirdiği saptandı. Kılıç'ın cenazesi hastane morgunda yapılan otopsisinin ardından ailesine teslim edildi.

Harran’a bağlı Nokta Köyü’nde meydana gelen olayda ise, sıcaktan bunalan 13 yaşındaki Harun Yıldız arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için sulama kanalına girdi. Bir süre sonra çırpındığı suda kaybolan Yıldız, ihbar üzerine bölgeye gelen sivil savunma ve sualtı polisleri tarafından aranmaya başlandı.

Yaklaşık 5 saat süren arama sonunda Yıldız’ın, kaybolduğu yerden bir kilometre uzakta cesedine ulaşıldı. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan çocuğun cesedi otopsi için hastaneye gönderildi.

Halfeti İlçesi’ne bağlı Yukarı Göklü Beldesi’nde yaşayan 15 yaşındaki Yunus Acer, serinlemek için arkadaşlarıyla birlikte belde yakınından geçen Fırat Nehri’ne girdi.

İyi yüzme bilmediği belirtilen Yunus Acer, bir süre sonra suda kayboldu. Olayı görenlerin ihbarı üzerine nehre gelen sualtı polisleri, 3 saat süren çalışmanın ardından Yunus Acer’in cansız bedenine ulaşıldı.

Acer’in cenazesi hastanede yapılan otopsisinin ardından teslim edilen yakınları tarafından Yukarı Göklü Beldesi’nde toprağa verildi. 3 olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ŞANLIURFA/DHA