Gündem Şanlıurfa'da gerginlik

Şanlıurfa'da gerginlik

Paylaş
Şanlıurfa'da gerginlik

Kesk üyeleri tarafından '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslarası Mücüadele Günü' nedeniyle başlatılan yürüyüşün Şanlıurfa bölümünde olaylar çıktı

Şanlıurfa’da izinsiz yürüyüş yapmak isteyen ve aralarında KESK üyelerinin de bulunduğu gruba polis müdahale etti.

Haberin Devamı

Gruptan bazı kişiler gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Ankara’ya gitmek üzere Hakkari’den yola çıkan KESK Kadın Sekreterliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, Şanlıurfa’ya geldi.

Şanlıurfa’dan katılanlarla Eyyübiye Mahallesi’ndeki Eyyüp Peygamber Makamı’nın yakınlarında toplanan ve "kimliğimizin, bedenimizin, emeğimizin sömürülmesine karşı mücadele ediyor, barış için yürüyoruz" pankartı ve dövizler taşıyan grup, Şanlıurfa Cezaevi’ne doğru yürüyüş yapmak istedi. Burada yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruba megafonla "izinsiz gösteri yaptıklarını ve dağılmaları" yönünde uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Polis ekipleri uyarılara aldırmayıp yürüyüşe geçen grubun önünü kesince polis ve gruptakiler arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine polis ekipleri, gruba müdahale ederek aralarında Eğitim-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Sıtkı Dehşet ile kadınların bulunduğu bazı kişileri gözaltına aldı.

Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)