Gündem Sanma ki yaralı uçmaz bir daha

Sanma ki yaralı uçmaz bir daha

Paylaş
Sanma ki yaralı uçmaz bir daha

Van'da bilinçsiz avcılar tarafından vurulan telli turna Veteriner Fakültesi tarafından tedavi ediliyor

Van’da avcılar tarafından vurulduktan sonra Türk Telekom bahçesine bırakılan yaralı turna, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı. Türk Telekom Müdürlüğüne ait İpekyolu Caddesi’ndeki işletme Şefliği bahçesinde yaralı olarak bulunan ve kanadındaki kırık nedeniyle uçamayan telli turna, telekom personeli tarafından YYÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine götürüldü.

Hayvan hastanesinde telli turnayı tedavi eden Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan, nesli tükenen canlılar arasında yer alan telli turnanın tedavisine devam edildiğini belirtti.

SAÇMA TANELERİ OPERASYONLA ÇIKARILDI

Avcılar tarafından yaralandığı belirlenen turnanın kanatlarındaki saçma tanelerinin operasyonla çıkartıldığını vurgulayan Aslan, turnanın sağlığına kavuşması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Loğman Aslan, bu durumdaki kuşların bakım ve beslenmesini üstlenen gönüllü kişilerin kendileriyle iletişim kurması gerektiğini ifade ederek, nesli tükenmek üzere olan bu tür kuşlara sahip çıkılmasını istedi. İlkbaharın gelmesiyle Van Gölü havzasındaki sulak alanların göçmen kuşların uğrak yeri olduğuna dikkati çeken Aslan, Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin göçmen kuşları koruma altına alarak bilinçsizce avlanan kişilere yönelik çalışma başlatması gerektiğini söyledi.

AA