Yaşam Sapanca Gölü son 5 yılın zirvesinde

Sapanca Gölü son 5 yılın zirvesinde

Paylaş
Sapanca Gölü son 5 yılın zirvesinde

Sapanca Gölü maksimum seviye olan 32,22 metreyi aşarak 32,26 metre seviyesine ulaştı. Bu rakam son 5 yılda yaz aylarında kaydedilen en yüksek seviye

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, şehir genelinde etkili olan yağışların Sapanca Gölü’nde rekor yükseliş sağladığını açıkladı.

Gölün son 24 saat içerisinde yağışlarla 7 milyon metreküp su aldığını aktaran Rüstem Keleş, göldeki seviyenin bir günde 15 santimetrelik büyük bir yükselişle maksimum seviyeyi geçerek 32,26 metreye yükseldiğini vurguladı.



Rüstem Keleş, bu artışın Sakarya’nın 39 günlük su ihtiyacına denk olduğunu belirterek şunları kaydetti:

YAZ SORUNSUZ GEÇECEK

"Şehir genelinde etkili olan yağışlarla birlikte Sapanca Gölü son 24 saatte 7 milyon metreküp su aldı. Bu miktar ile göl seviyemiz sadece bir günde 15 santimetre yükseldi. Sapanca Gölü maksimum seviye olan 32,22 metreyi aşarak
32,26 metre seviyesine ulaştı. Bu rakam son 5 yılda yaz aylarında kaydedilen en yüksek seviye. Bu artış ile son 24 saatte Sakarya'ya 39 gün yetecek miktarda su geldi. Bu anlamda içme suyu konusunda sorunsuz bir yaz geçireceğiz."

Haberin Devamı