Spor Saraçoğlu'na çözüm bulundu

Saraçoğlu'na çözüm bulundu

Paylaş
Saraçoğlu'na çözüm bulundu

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın zemininin bozulmasına yol açan dere probleminin çözüldüğü belirtildi

Fenerbahçe Kulübü’nün, stattan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ömer Temelli, son dönemde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın bozulan zeminiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları çalışmaları anlattı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın zemini için 3 ana problemin bulunduğunu, bunlardan en önemlisinin sahanın bulunduğu yerin coğrafi konumundan kaynaklandığını anlatan Temelli, şöyle konuştu: "Yakınımızda bir dere var. Stadın altına su gelişini bugüne kadar maalesef engelleyemedik.

Fakat şu anda belediyenin yaptığı çalışmalarla bu halloldu. Bundan sonra da 2 problem kalıyor. Birincisi sahanın havalandırılması. Çünkü yazın 70-75 dereceye çıkan sıcaklıklar oluyor ve çimi öldürüyor. Kışın da sahanın büyük bölümü güneş almıyor. Bu sorun yalnız bu sahada değil, kapasitesi 40-50 bin ve daha üzeri olan bütün statlarda var. Bu problemi aşmanın yolu da şu anda sahada uygulanan Hollanda’dan gelen aletler.

SEZON SONU ALTTAN ISITMAYA GEÇİLİYOR

Çimin kökünün uzamasını ve sahada tutunmasını sağlıyorlar. Bu bir zaman meselesi. Bu aletleri getirdik, ancak 1 haftada düzelmiyor. 1-2 aylık, belki de 3 aylık bir süreç. Bunun sonunda sahamız dört dörtlük hale gelecek.

Sezon sonunda ise sahanın alttan ısıtmasını ve havalandırmasını yapacağız. Sahamız hem alttan ısınacak, hem havalanacak, hem gübrelenecek hem sulanacak, hem nemi alacak bir sistem getiriyoruz."

"YÜZDE YÜZ GARANTİSİ YOK"

Bu sistemi süre yetmeyeceği için daha önce yapamadıklarını belirten Temelli, "Çimi iki haftalık sürede değiştirebiliriz, fakat bunun da yüzde yüz garantisi yok. Garantiyi veren firma da yok" dedi.

Temelli, şu anda sahada uygulanan yapay güneş ışığı yaratan sistemin maliyetinin yaklaşık 400 bin Euro olduğunu, sezon sonundaki çalışmalarla, 1 milyon Euro’nun üzerinde bir yatırım yapılacağını bildirdi.

Kullandıkları yapay güneş ışığı sisteminin Güney Afrika’daki dünya kupası organizasyonunun oynanacağı statlarda da kullanılacağını kaydeden Temelli, dünyada 42 statta kullanılan bu sistemle Real Madrid, Barcelona ve Bayern Münih’in de çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı