Magazin Sarah Idan'ı bu fotoğraf ülkeden kaçırdı

Sarah Idan'ı bu fotoğraf ülkeden kaçırdı

Paylaş
Sarah Idan'ı bu fotoğraf ülkeden kaçırdı

Kâinat Güzellik Yarışması’nda Irak’ı temsil eden Sarah Idan, İsrailli yarışmacıyla fotoğraf çektirince ölüm tehditleri aldı. Sarah Idan ve ailesi tepkiler üzerine ABD’ye kaçtı

Kâinat Güzellik Yarışması 2017’de Irak’ı temsil eden Sarah Idan’ın başı İsrail güzeli Adar Gandelsman ile çektirdiği fotoğrafla derde girdi. Las Vegas’ta kasım ayında düzenlenen yarışma sonrası Adar Gandelsman’la poz veren Sarah Idan, sosyal medyada paylaştığı fotoğrafın altına ‘barış ve sevgi’ notunu düştü. Irak’ta yaşayan sosyal medya kullanıcıları, Idan’ın bu fotoğrafla İsrail’i tanıdığını ve bunun kabul edilemez olduğunu söylerken, Idan tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Sarah Idan, “Bu fotoğraflar sadece iki ülke arasındaki barışın oluşması için bir umut ve istek taşımaktadır. İsrail hükümetini desteklediğim anlamına gelmemeli ve onların Arap bölgesindeki politikalarını kabul ettiğim anlamı çıkarılmamalı” ifadesini kullandı. Ancak Sarah Idan’ın bu sözleri de tepkilerin dinmesini sağlamadı. Yarışmadan sonra Idan ve ailesine ölüm tehditleri gelmeye başladı. Bağdat'ta yaşayan Sarah Idan ve ailesi de yaşananlar üzerine ülkeden ayrılma kararı aldı.


AİLESİYLE ABD'YE YERLEŞTİ


Söz konusu fotoğrafta Irak güzelinin yanında bulunan Adar Gandelsman ise bu durum nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyledi. İsrail basınına konuşan Adar ​Gandelsman, “İnsanlar o fotoğraftan sonra Sarah’a tehditler savurmaya başladı. Onu ve ailesini öldüreceklerini söylediler. Ailecek yaşadıkları büyük korku nedeniyle Irak’tan ayrıldılar. Olaylar biraz durulana kadar ABD’de kalmayı düşünüyorlar” dedi.

Haberin Devamı