Gündem Sarallar çetesinin iş insanlarına ‘kareye alma ‘tuzağı

Sarallar çetesinin iş insanlarına ‘kareye alma ‘tuzağı

Paylaş
Sarallar çetesinin iş insanlarına ‘kareye alma ‘tuzağı

İstanbul ve Antalya’da iş insanlarına kareye alma yöntemiyle kumar tuzağı kuran Sarallar çetesinin 15 mensubu tutuklandı. Çetenin iş insanlarının borç senetlerini faizle çok yüksek oranlarda arttırdığı ve Kıbrıs’ta öğrenciler adına açılan banka hesaplarıyla sanal kumar oynattığı tespit edildi

Geçtiğimiz yıl bir iş insanının, başını Cem Esmer ve Mehmet Aziz Saral’ın çektiği bir çetenin, tehdit ve şantajla kendisinden haraç istediği ve malına el koymaya çalıştığını belirterek savcılığa başvurması üzerine çalışma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yürütülen ve bir yıl süren çalışmada mağdur edilmiş 10 iş insanı tespit edildi. Takibe alınan çetenin, kışın İstanbul’da yazın Muğla Bodrum’da kumarhaneler işlettiği belirlendi. Çetenin yöntem ve mensupları da tek tek tespit edildi.

Haberin Devamı

1.5 MİLYON LİRA TAHSİL ETMEYE ÇALIŞTI

Çetenin, ‘Kareye alma’ olarak adlandırılan yöntemle, kumar masasına oturtulan iş insanı haricindeki diğer 3 oyuncunun çete üyesi olduğunu ve her 3 oyuncunun da şike yaparak ‘kurban’ seçilen iş insanının üzerine oynayıp kumarı kaybettirdiğini ve ardından borç senetlerini imzalattırdığı belirlendi. Mağdur bir iş insanının, yaptığı suç duyurusunda bu yöntemle imzalattığı 200 bin liralık borç senedinin kendisinden 1 milyon 500 bin lira olarak tahsil edilmeye çalışıldığını ifade etti. Bir başka iş insanının da aynı yöntemle 150 bin liralık borcunun, 1 milyon lira olarak tahsil edilmeye çalışıldığı tespit edildi.

ELEBAŞILAR ARANIYOR

Çetenin, 30 bin lira borcu olan bir galericiden, borca karşılık Hummer marka bir cip aldığı belirlendi. Çetenin mağdurlarından elde ettiği paralarla, Bodrum’da lüks bir restoran ve gece kulübü açıp, yat ve lüks otomobiller satın alarak Ege ve Akdeniz de mavi turlar düzenlediği öğrenildi. Çeteye yönelik olarak 5 gün önce İstanbul, Muğla, Çorum ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda 15 çete mensubu gözaltına alındı. 15 şüpheli dün tutuklanırken, ele başlar Cem Esmer ve Mehmet Aziz Saral’ın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı