Spor Saran'dan çarpıcı açıklama

Saran'dan çarpıcı açıklama

Paylaş
Saran'dan çarpıcı açıklama

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticisi Sadettin Saran, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın hakemler ve Futbol Federasyonu hakkında yaptığı açıklamalardan büyük rahatsızlık duyduğunu belirtti

Saran, "Bir spor adamı ve Fenerbahçeli olarak Yıldırım’ın bu çıkışlarından rahatsız oluyorum. Fazla ön planda olması ve Fenerbahçe’nin önüne geçiyor olması bence rahatsızlık verici" dedi.

Fenerbahçe’nin bu sene 2 kupayı birden kaldıracağına inandığını ifade eden Saran, "Fenerbahçe, şampiyon olabileceğini gördüğü andan itibaren daha bir hırslı oynamaya başladı. Her ne kadar ben 3 - 4 aydır ’Fenerbahçe şampiyon olacak’ derken bile takımın performansı çok iyi değildi. Bugün ise Türkiye’de 2 kupayı kaldırma ihtimali çok yüksek. Ama futbolda istikrar açısından pek memnun değilim.

İki kupayı da kaldırdıktan sonra, Beşiktaş’ın da geçen sene 2 kupayı kaldırdığını hatırlarsak, aynı duruma düşmememiz için çok ciddi bir öz eleştiri yapmamız gerekecek. Ancak Fenerbahçe’nin iki kupayı birden kaldırması çok büyük bir olasılık" diye konuştu.

"FUTBOL TAKIMLARININ YAPAMADIĞINI HAKEMLERİMİZ YAPTI"

"Bu yıl hakemlerin performansını nasıl görüyorsunuz?" şeklindeki soruya ise Saran, "Her sene en çok konuşulan konulardan biri de hakemler oluyor. Benim yöneticilik zamanımda da yapmadığım bir şeydi. Hiç hakem eleştirisinde bulunmadım. Sonuçta Süper Lig’de kötü niyetli hakem olduğuna inanmıyorum. Hatalarının olduğuna inanıyorum. Maçlardan sonra oturarak kayıtlarda ileri geri alıp eleştiri yapmak çok kolay. Hakemleri de çok yıprattık.

Bunu yöneticilerimiz ve televizyondaki yorumcularımız da çok yapıyor. Ama hakemlerimiz her sene biraz daha iyi oluyor. Tabii ki daha iyi olabilir ama önemli olan ilerleme olması. Bugün Cüneyt Çakır’ın Avrupa’daki performansı hepimizi sevindiriyor. Futbol takımlarımız bunu yapamadı ama Cüneyt hoca çok başarılı. Umarım bunun da devamı gelir. İnşallah bunun devamı gelir. Bu başarı umarım sadece bir değil, bir kaç hakemimizle devam eder. Ama yöneticilerimiz hala hakemleri baskı altına almamayı öğrenemediler" yanıtını verdi.

Ziraat Türkiye Kupası Finali’nin Şanlıurfa’da oynanacak olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Saran, "Kupa finalinin bu sene Şanlıurfa’da oynanması her açıdan güzel bir olay. Oradaki gençler ve futbolseverler Fenerbahçe’yi yakından görme imkanı bulacaklar. Bence bu çok güzel bir düşünce" dedi.

Bu arada Sadettin Saran, Fenerbahçe’nin 27 senelik kupa hasretinin bugün sona ermesini tüm yüreğiyle istediğini söyledi.

"AZİZ YILDIRIM’IN, FAZLA ÖN PLANDA OLMASINDAN RAHATSIZ OLUYORUM"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın hakemler ve Futbol Federasyon’u hakkında yaptığı açıklamalardan büyük rahatsızlık duyduğunu dile getiren Saran, "Bir spor adamı ve Fenerbahçeli olarak ben onun bu çıkışlarından rahatsız oluyorum. Fazla ön planda olması ve Fenerbahçe’nin önüne geçiyor olması bence rahatsızlık verici. Ama Fenerbahçe çok büyük bir kulüp. Bugün voleyboldaki ve basketboldaki başarıyı görünce profesyonellere bırakıldığı zaman kulübümüzün potansiyelinin ne kadar büyük olduğu ortaya çıkıyor.

İnşallah futbolda da bunu yavaş yavaş öğreneceğiz. Bu sene 2 kupayı alacak olmamız bizi kandırmamalı. Çünkü ortada çok istikrarlı ve güzel bir futbol yoktu. Önümüzdeki sene de bu futbolla da ciddi bir şeyler yapılmazsa da Avrupa’da hiçbir şey yapamayız. Bugün Şampiyonlar Ligi’ne gitmemiz çok büyük bir avantaj. 15 milyon Dolar’lık bir gelir gelecek. Bu rakiplerimizle arayı açacağımız çok önemli bir konu. Dolayısıyla bu avantajı lehimize kullanmak ve daha istikrarlı, daha iyi futbol oynayacak bir takım yaratmamız gerekiyor" dedi.

"GÜİZA, O PARANIN ADAMI MI?"


Zaman zaman performansı hakkında eleştirilen Daniel Güiza’nın iyi bir oyuncu olduğunu belirten Saran, "Güiza, yüklenildiği kadar kötü bir topçu değil. Çok kritik maçlarda güzel goller attı. Ama o paranın adamı mı? Fenerbahçe’de maalesef bu sorun var. Transfer edilenlerin yerine çok daha iyi topçular alınabilirdi. Ama bu saatten sonra Güiza’yı tartışmanın anlamı yok. Şu an bütün Fenerbahçeliler kupaya odaklanmış biçimde" şeklinde konuştu.

"DAUM’DAN MEMNUN DEĞİLİM"

Teknik direktör Christoph Daum’un performansından memnun olmadığının altını çizen Sadettin Saran, "Bu harcanan paralara ve verilen imkanlara baktığımız zaman, performansını beğeniyorum demek doğru olmaz. Yani sadece şampiyonlukla bu işler olmuyor. Ben bir Fenerbahçeli olarak Avrupa’daki durumumuzdan hiç memnun değilim. En çok harcama yapan Avrupa kulüplerinden biri de biziz. Ancak bu verilen paralar karşısında Avrupa’daki başarı ve oynanılan futbol memnun edici değil. Dolayısıyla hocadan memnunum demem doğru olmaz" diye konuştu.

"FENERBAHÇE, SADETTİN SARAN’IN YÜREĞİNDE"


Yeniden Fenerbahçe Kulübü’nde görev yapmayı çok istediğini vurgulayan Saran, "Fenerbahçe, Sadettin Saran’ın yüreğinde. İnşallah bir gün hizmet etme imkanım olacak. Bu önümüzdeki 2 seneden önce gözükmüyor. Çünkü kongre gelecek kongre 2 sene sonra ve bir davam da var. Şu anda sadece gönülden destekliyorum" dedi.

"FENERBAHÇE, GALATASARAY’IN KARŞISINA HER ZAMAN AJANTAJLI ÇIKAR"

Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ı kendi evinde sürekli yenmesine de değinen Saran, "Her şeyin bir bitiş noktası vardır. Sonuç olarak Fenerbahçe’nin son birkaç yıldır Galatasaray’dan daha iyi bir futbol oynadığı kesin. Sürekli de hem içeride hem de dışarıda yenmemizin de verdiği psikolojik bir avantaj var. Bu durum onların üzerinde de dezavantaj sağlıyor. Bu daha ne kadar devam eder bilemiyorum ama her zaman onların karşısına avantajlı çıkıyoruz" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE TİCARİ AÇIDAN YANLIŞ YÖNETİLİYOR"



Sadettin Saran, Fenerbahçe’nin yanlış bir transfer politikası izlediğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Bence Fenerbahçe transferlerde çok fazla kesenin ağzını açıyor. Çok fazla para harcıyoruz. 3’e, 4’e mal edeceğimizi şeyi 7’e mal ediyoruz. Para politikasını biraz daha sıkmamız lazım. Çok doymuş, popüler oyunculara kaçıyoruz. Yani Güiza geldi, o zaman niye Kejman gitti? Çok para harcıyoruz. Son 10 yılda 800 milyon Dolar civarında para harcamışız.

Avrupa’da en çok para harcayan 3 kulüpten biriyiz. Ayrıca en çok zarar eden 3 kulüpten de biri biziz. Burada ticari açıdan yanlış yönetildiğimiz ortada. Bunu da kesmeye başlamanın en önemli yolu transferde harcanan paralar. Biraz daha dikkatli olmak lazım."

Sadettin Saran, ’Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak’ sözünün hatırlatılması üzerine, "O biraz zor. Ama Türkiye’nin çoğunluğunun Fenerbahçeli olduğu biliniyor. Ama tabi yavaş yavaş bir artış olacaktır. Bu da tabii ki her sene şampiyonluklarla daha fazla artacak" ifadelerini kullandı.

"KİMİN CEZASI VARSA ÇEKSİN"


Son zamanlardaki şike olaylarıyla ilgili olarak, ’Sizce Türkiye’de şike var mı?’ şeklindeki soruya Saran, "Şikeyi bir şekilde hep duyuyoruz. Ben de bunun var olduğuna inanıyorum" yanıtını verdi.

Şike kapsamındaki yapılan araştırmalardan son derece memnun olduğunu dile getiren Saran, "Ama ilk defa son bir senedir çok ciddi bir şekilde meselenin üzerine gidiliyor. Ben bu durumdan çok da memnunum. Sonuna kadar gidilmesini, şikenin olmaması için de her türlü önlemin alınmasını destekliyorum. Kimin cezası varsa çeksin" şeklinde konuştu.

"BEN GELİYORUM’ DEMEK ERKEN OLUR"

’Fenerbahçe taraftarlarına mesajınız var mı?’ şeklindeki soruya da Saran, "Ben geliyorum demek, şu an için erken olur’ yanıtını verdi.

"ENGELLİLERDEN MEMNUNUZ"

Engelliler takımının ligdeki tek Sarı-Lacivert renkteki takım olduğunu söyleyen Sadettin Saran, Galatasaray engelliler takımının namağlup yenilmezliklerini de sona erdirdiklerini vurgulayarak, "Bu sene engelliler takımımız, Galatasaray’ın 4-5 senedir süren namağlup unvanını sona erdirdi. Süper Lig’deki tek Sarı-Lacivert renkli takım. Bizim de 4-5 senedir beraber olduğumuz bir takım. Çok memnunuz. İnşallah uzun seneler devam edeceğiz.

Bir gün belki de Fenerbahçe Kulübü’nün de bir engelliler takımı olur. Veya biz bu takıma Fenerbahçe’yi seve seve devrederiz. Her ne kadar aramızda sıkıntı da olsa. Sonuçta engelliler kazansın. Engellilerden memnunuz. Önümüzdeki senede inşallah Avrupa’da bir şeyler yapacağız" dedi.

"YARININ NE GETİRECEĞİ BELLİ OLMAZ"


Fenerbahçe takımı dışında başka spor alanlarında yatırım amaçlı başka bir takım henüz bulamadıklarını söyleyen Saran, "Borussia Dortmund’dan sonra bakındık edindik ancak öyle uygun bir şey bulamadık. Ama yarının ne getireceği belli olmaz. Şu anda çok yakın bir zamanda gündemimizde öyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Serhan TÜRK / İSTANBUL,(DHA)

3

Haberin Devamı