Gündem 'Şarap külliyen haram'

'Şarap külliyen haram'

Paylaş
'Şarap külliyen haram'

Rize'nin Ak Partili Belediye Başkanı Halil Bakırcı, dün kameralara konuşmasına rağmen bugün açıklamalarının çarpıtıldığını ileri sürdü, özür diledi

Rize'nin AK Partili Belediye Başkanı Halil Bakırcı,ı tepki çeken açıklamalarının ardından bugün makamında bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarının maksadını aşarak tepkisel bir boyut kazandığını söyledi ve şöyle konuştu: "Bahse konu olan açıklamam bir basın toplantısı veya bir basın bildirisi değildir. Dün, doğulu bir avukat kardeşimle evlenerek Kahramanmaraş'a gelin giden Belediyemiz Hukuk İşleri Müdiresi avukat hanım kardeşimin düğün töreni sırasında gazetecilerle doğudaki terör meselelerini değerlendirirken, Belediye Başkanlığım döneminde hemen hemen doğunun tüm illerini dolaştığımı, geçen hafta eşim ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu bir ekiple Van'a gittiğimi, kardeşlik ve gönül köprüsü projesi kapsamında doğuya gitmeye devam edeceğimi söyledim. Sohbet esnasında, bundan 50 yıl önce Rizeli bir çok hemşehrimizin eşlerinin doğu kökenli olduğunun herkesçe bilindiğini, bunun yanında bölgemizden doğuya birçok gelinin gittiğini belirttim. Hısımlık ve akraba bağlarının o yıllarda çok gelişmiş olduğunu ve bölgeler arasında ticaretin de yaygın olduğunu vurguladım."

Haberin Devamı

´VERMEK İSTEDİĞİMDEN MESAJDAN TAMAMEN FARKLI ANLAM ORTAYI ÇIKTI´

Başkan Bakırcı, "Bu bağlamda devam eden sohbet esnasında, doğu illerinden kız alış verişlerin devam etmesi gerektiğini, son yıllarda bazı unsurlar tarafından atılmak istenen nifak tohumlarının bu şekilde akraba bağlarının güçlendirilerek bertaraf edilebileceğini belirttim. Sohbet sonrası yapılan röportajda aynı fikirlerimi yineledim. Vermek istediğim mesajdan tamamen farklı bir anlam ortaya çıktı. Maksadım kız alıp vermekle, Türk, Kürt, Laz ve diğer unsurlar arasındaki birliği daha da sağlam temellere oturtmak için akrabalık bağlarının geliştirilmesine katkı sağlamaktı" dedi.

Kameralara açıklama yapmasına rağmen konuşmasının medya tarafından montajlanıp esas mecrasından uzaklaştırılarak yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğini iddia eden Bakırcı, "Bu yanlış anlaşılmadan dolayı tüm kamuoyundan özür diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı. Bakırcı, basın mensuplarının soru sormasına da izin vermedi

Haberin Devamı

'ŞARAP KÜLLİYEN HARAM'

‘1’inci Uluslararası Tulum Müzik ve Sanat Festivali’ için kente gelen 6 ülkenin halk oyunları ekibi, dün Rize Belediye Başkanı AK Partili Halil Bakırcı’yı ziyaret etti. Yabancı ülke halk oyunları ekipleri de Bakırcı’ya çeşitli hediyeler sundu. Bulgaristan halk oyunları ekibinin şarap hediye ettiği Bakırcı, “Bana pek yaramayacak. Şarap külliyen haram” diyerek aldığı şişeyi yanındaki görevliye verdi.Ekipler daha sonra toplu fotoğraf çektirerek festivalin başlayacağı Rize’nin Pazar İlçesi’ne hareket etti.