Siyaset Sarayda üçüncü oda
Paylaş
Sarayda üçüncü oda

Başbakan Erdoğan'a Dolmabahçe Sarayı içerisinde üçüncü makam odası da tahsis edildi. CHP ve MHP, “Başkent İstanbul'a mı taşınıyor” diyerek kararı eleştirdi

BİR OFİS DAHA GELİYOR

Haberin Devamı

TBMM Başkanlık Divanı dün Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in başkanlığında toplandı. Toplantıda İstanbul’daki Dolmabahçe Sarayı içinde bulunan Resim Heykel Müzesi’nin yanındaki Yıldız Porselen Fabrikası’nın satış yerinin, Başbakanlığa tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

Bina, Başbakanlığa gelen konuklar ile gazeteciler için çalışma ofisi olarak kullanılacak. Erdoğan’a Bülent Arınç ile Köksal Topkan’ın Meclis Başkanlığı döneminde de Dolmabahçe Sarayı içinde yer alan iki ayrı çalışma ofisi tahsis edilmişti.

‘DOLMABAHÇE’Yİ VERİN’

CHP’li Meclis İdare Amiri Ahmet Küçük “Başbakanlığı yavaş yavaş İstanbul’a taşıyorsunuz. Tamamını Başbakan’a verin de olsun bitsin, saray başbakanın olsun. Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’dır” eleştirisinde bulundu.

Haberin Devamı

MHP’li Katip Üye Murat Özkan da iktidarları döneminde bu ofisleri yeniden Meclis’e iade edeceklerini söyledi. BDP’li Sırrı Sakık’ın da AK Partililer ile birlikte hareket ettiği oylamada Başbakan Erdoğan’a Dolmabahçe’deki üçüncü odanın verilmesi kabul edildi.