Pazar Postası 'SARAY'ın çocuk yüzlü muhafızı
Paylaş
'SARAY'ın çocuk yüzlü muhafızı

Galatasaray'da yabancı ve başarılı kaleciler geleneğinin son temsilcisi o. 'Saray'ın çocuk yüzlü muhafızı Fernando Muslera, dünyanın en iyi 10 kalecisi arasında gösteriliyor. 26 yaşındaki Muslera'nın en büyük hayali İngiltere'de Premier Lig takımlarından birisinin kalesini korumak

CEM KERPİÇÇİLER

Haberin Devamı

cem.kerpicciler@posta.com.tr

Zoran Simoviç, Claudio Taffarel, Mondragon. Bu üç ismin ortak özelliği Galatasaray’ın başarılı sonuçlar aldığı dönemde kaleyi koruyan isimler olmaları. Galatasaray’ın geçen sene şampiyonluğu yakalarken kalecisi olan ve bu yıl yine gösterdiği performansla öne çıkan Fernando Muslera da Galatasaray tarihinde kalede güven verenler listesinde adını en ön sıralara yazdırmak için çaba harcıyor. Türkiye’ye alışan Fernando Muslera, küçük elleri, güçlü refleksleri, oyunu okuma kabiliyeti ve topu hızlı oyuna sokuşuyla lige damgasını vuruyor.

Boyu uzun diye kaleye geçti

1986’da Uruguaylı bir ailenin çocuğu olarak Arjantin’in başkenti Buenos Aires kentinde doğan Fernando Muslera, futbola bir hücum oyuncusu olarak başladı. Gol atmak ve attırmaktan büyük mutluluk duyan Muslera’nın kaderi 8 yaşında değişti. Takımda kaleci eksik olunca, teknik direktörleri en uzun boylu çocuk olduğu için Fernando Muslera’yı kaleye geçirdi. Kalede olmaktan hiç hoşlanmayan Muslera, her gol yediğinde gözyaşlarına boğuldu. O kadar çok ağladı ki; hocaları Muslera’yı yeniden forvet oynatmaya karar verdi.

Haberin Devamı

Fakat kısa süre sonra tekrar kaleye geçmek isteyen Muslera, ağlaya ağlaya gol yememeyi öğrendi. Montevideo Wanderers takımının tüm yaş gruplarında kalesini koruyan Muslera, A Takıma çıktıktan kısa bir süre sonra ülkenin en büyük takımlarından biri olan Nacional formasını giydi. 6 ay sonra Lazio’ya transfer olan Muslera, Avrupa’da oynama hayaline kavuşmanın keyfini çıkaramadı. Lazio’da oynadığı birkaç maçın ardından Milan maçında 5 gol yiyince yedeğe düştü. 1 yıl boyunca yedek kalan Muslera belki de hayatının en zor zamanlarını geçirirken futbola hiç küsmedi. İtalya Kupası’nda verilen şansı iyi değerlendirip kaleyi teslim aldı ve bir daha kaleci kazağını üzerinden çıkarmamaya söz verdi. 4 yıl boyunca Lazio formasını terleten Muslera’nın yolu geçen yıl Galatasaray’a düştü.

Arkasında Taffarel var

Elbette bu transferin ardında Galatasaray’ın en başarılı yabancılarından biri olan Claudio Taffarel vardı. Sarı kırmızılı formayı giymeye başladığı dönemde art arda yediği gollerle morali bozulan Muslera’ya en büyük destek de şu anda Galatasaray’ın kaleci antrenörlüğünü yapan Taffarel’den geldi. Taffarel’in verdiği desteğin kendisi için çok büyük önem taşıdığını söyleyen Muslera, “Dünya Kupası kazanmış çok önemli bir oyuncu. Neredeyse her şeyi kazandı, ondan öğrenebileceğim çok şey var. Onunla çalışmak benim için büyük bir şans. Büyük bir kaleci olmayı ondan öğreneceğim” diyerek Brezilyalı oyuncuya ne kadar saygı duyduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

İngiltere hayali kuruyor!

Geldiği yıl Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıyan oyuncuların başında gelen Fernando Muslera, bu yıl şampiyonlar liginde de ekibini başarıya taşımak için bütün gücüyle çalışıyor. Galatasaray’ı seçerek doğru bir tercih yaptığının altını çizen Muslera, teknik direktörü Fatih Terim’i yere göğe sığdıramıyor. Muslera’nın en büyük hayali ise İngiltere’de Premier Lig’de forma giymek. Muslera hayallerine ulaşır mı bilmem ama bir gün Galatasaray’dan giderse, sarayın çocuk yüzlü muhafızının her mevsim sarı kırmızılı taraftarların gönlünden gelip geçeceğine bahse girerim!

Haberin Devamı

Üçlü çekilince gaza geliyor

Galatasaray taraftarının muhteşem olduğunu söyleyen Muslera, “Maç başında herkesin susup bir anda tek ses olarak bağırmaya başlaması, tüylerimi diken diken ediyor. Büyük gürültü kopuyor, ne söylediklerini tam anlayamıyorum, ama kendimi kesinlikle maçın içinde hissediyorum. Oyuna ekstra motivasyon sağlıyorum. ‘Her zaman her yerde en büyük Cim Bom’ ve dört tribünün birden katıldığı, ‘Sarı-Kırmızı, Şampiyon Cim Bom’ tezahüratlarını anlayabiliyorum” diyor.

Benden Higuita olmaz

Fernando Muslera, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Tam Saha Dergisi’nin Mart sayısına verdiği röportajda, gol atmanın en büyük hayallerinden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Benden Higuita’nın yaptığı gibi çılgın hareketler beklemeyin. Onun gibi taklalar atamam. İtalya’da büyüdüm sayılır ve İtalyan futboluna daha yakınım. Chilavert gibi diğer kaleye koşup gol de atamam. Kendi alanımda durup kendi işimi yapmak istiyorum ve bu şekilde kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Copa America’yı kazandı

Fernando Muslera, kariyerindeki en önemli an sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Kariyerimin en önemli anı Copa America’yı (Güney Amerika Futbol Şampiyonası) kazanmaktı. Dünya Kupası’nda yarı final oynadıktan sonra ki o da Uruguay için çok büyük bir başarıydı. Copa America’yı kazanmak inanılmazdı. Benim için ayrı bir özelliği de var. Sadece bir seneden biraz daha fazla süredir milli takımda oynuyorum ve bu kadar kısa sürede bu başarıları yaşadım.”

FERNANDO MUSLERA

Doğum Tarihi: 16.06.1986
Doğum Yeri:
Arjantin-Buenos Aires
Boy:
1.90 cm
Kilo:
77
Lakabı:
Ahtapot
En beğendiği Türk kaleci:
Volkan Demirel (FB), Cenk Gönen (BJK)
En beğendiği Türk yemeği:
Kebap ve et yemekleri
Kullandığı Araba:
Chevrolet Jeep
Nerede oturuyor?
Yeşilköy Konakları

(18.11.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)