Gündem Sarhoş yolcu, herkese saldırdı

Sarhoş yolcu, herkese saldırdı

Paylaş
Sarhoş yolcu, herkese saldırdı

THY'nin İstanbul-Hartum (Sudan) seferini yapan uçaktaki aşırı alkollü Nijeryalı bir yolcunun diğer yolculara saldırması nedeniyle kaptan pilot kalkıştan vazgeçti

Uçağa çağırılan polis tarafından Nijeryalı saldırgan yolcu gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 21.15'de kalkış için pist başına giden THY'nin Hartum seferini yapacak uçakta Nijerya uyruklu bir yolcu aşırı alkolün etkisiyle kabin içinde taşkınlık yapması kalkışa hazırlanan Hartum uçağının geri dönmesine sebep oldu.

TK-680 sefer sayılı uçakta sağa sola el kol hareketlerinde bulunan saldırgan yolcu diğer yolculara saldırdı. Yolcular kabin görevlilerine bu alkollü yolcudan rahatsızlıklarını dile getirdi. Kabin görevlileri saldırgan yolcuyu uyarmasına rağmen Nijeryalı yolcu taşkınlık yapmaya devam etti.

Bütün uyarılara rağmen bir türlü sakinleşmeyen yolcu ile ilgili bilgi kaptan pilota verildi. Bunun üzerine kaptan pilot kalkıştan vazgeçti ve kabin içindeki durumla ilgili kuleyi durumdan haberdar etti.

Uçağa çağırılan polis tarafından Nijeryalı yolcu gözaltına alınarak aşağıya indirildi. Uçakta gecikmeli olarak Hartum'a hareket etti.

Erçin ORAN/İstanbul (DHA)