Siyaset 'Sarı Gelin' konseri neden iptal edildi?
Paylaş
'Sarı Gelin' konseri neden iptal edildi?

Yavuz Bingöl ve Ermeni sanatçı Civan Gasparyan'ın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Türkçe ve Ermenice söyleyecekleri 'Sarı Gelin' türküsü okunamayacak

Daha önce 4 defa birlikte sahneye çıkan Yavuz Bingöl ve Ermeni sanatçı Civan Gasparyan bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde birlikte “Sarı Gelin” türküsünü Türkçe ve Ermenice okuyamayacak.

Konser, hiçbir gerekçe gösterilmeden İstanbul 2010 Ajansı tarafından iptal edildi. Etkinliğin iptal gerekçesi açıklanmasa da en önemli neden olarak ‘Ermenistan ile yakınlaşma süreci’nin sekteye uğraması gösteriliyor.

‘Pazarlık bile yaptık’

İstanbul 2010 Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında yapılacak konserin neden iptal edildiğini kendilerinin de bilmediğini belirten Yavuz Bingöl ntvmsnbc’ye yaptığı açıklamada, “Konser kararı ajansın yürütme kurulundan geçti, bütçe kuruluna geldi.

Bütçe kurulu, benimle pazarlık yapmaya bile başladı. Ancak geçen hafta konseri yapmayacaklarını söylediler. Hem maddi hem manevi yönden mağdur olduk.

Sonuçta iki ülkenin ilişkilerine katkı için konser yapacaktık” dedi. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ise Civan Gasparyan’ın kişisel 1 mazereti nedeniyle konserin iptal edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı