Gündem 'Sarı ışık' cinayeti!

'Sarı ışık' cinayeti!

Paylaş
'Sarı ışık' cinayeti!

'Sarı ışık' cinayeti!

Eskişehir’de "Sarı ışıkta geçme" sebebiyle çıktığı ileri sürülen tartışmada, bir taksici bıçaklanarak öldürüldü.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Kurtuluş Mahallesi Ziyapaşa Caddesi’nde evli ve iki çocuk babası olduğu bildirilen 26 T 0035 plakalı taksi şoförü İlker Kesikbaş (31) ile kimliği henüz tespit edilemeyen 2 kişi arasında "sarı ışıkta geçme" meselesi yüzünden tartışma çıktı.

Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi sonucu Kesikbaş, vücudunun çeşitli yerlerine aldığı çok sayıda bıçak darbesi sonucu ağır yaralandı. Ağır yaralanan Kesikbaş, 112 Acil Servis ekipleri tarafından kaldırıldığı Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

SAATLER SONRA YAKALANDI

Saat 03.00 sıralarında taksi şoförü İlker Kesikbaş'ı bıçaklayarak öldürdükten sonra kaçan Alican Meriç, bugün öğle saatlerinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri tarafından yakalandı. Olay sırasında Alican Meriç'in yanında bulunan bir arkadaşının da gözaltına alındığı ancak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi. Alican Meriç'in arkadaşının olay sırasında şüpheliye ismiyle hitap ettiği, polislerin de ‘Alican’ isminden yola çıkarak şüpheliyi yakaladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan ve babasının yanında kasaplık yaptığı belirtilen Alican Meriç ifadesinde olaydan önce köpeğini gezdirirken caddeden karşıdan karşıya geçmek istedikleri sırada İlker Kesikbaş'ın taksiyle kırmızı ışıktan geçtiğini öne sürdü. Meriç, “Ben de tepki gösterdim. Taksi şoförü aracından inip beni dövdü. Taksinin yan tarafından hangi durağa ait olduğu yazılıydı. Konuşmak için durağa gittim. İlker Kesikbaş durağa gelince bana küfür etti. Bunun üzerine onu bıçakladım” dedi.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Öldürülen taksi şoförü İlker Kesikbaş için Kurtuluş Mahallesi’ndeki Kurtuluş Camii'nde töreni düzenlendi. Öğle namazı ardından düzenlenen cenaze törenine İlker Meriç'in eşi babası eşi Nilüfer Kesikbaş, babası Adnan Kesikbaş, yakınları ile çok sayıda taksi şoförü katıldı. 3 yaşında Adnan ve 6 yaşında Mert adlı 2 çocuğu olan Nilüfer Kesikbaş cenaze töreninde sürekli ağladı. İlker Kesikbaş'ın cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra götürüldüğü merkeze bağlı Alınca Köyü’nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Yakınları, İlker Kesikbaş’ın daha önce Esnaf Sarayı Çarşısı’nda cep telefonu satışı yapan bir dükkanı olduğunu, ekonomik kriz nedeniyle işyerini kapatarak 1 yıldan bu yana geceleri taksi şoförlüğü yaptığını söyledi.

TAKSİ ŞOFÖRLERİNİN PROTESTOSU

Cenaze töreninden sonra Eskişehir’de yaklaşık 100 kadar taksi şoförü kent merkezinde konvoy oluşturdu. Araçlarına siyah kurdela bağlayan şoförler kent merkezinde korna çalarak dolaşıp İlker Kesikbaş’ın öldürülmesini protesto etti.