Siyaset Sarıgül: Ben olursam başbakan olurum
Paylaş
Sarıgül: Ben olursam başbakan olurum

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Ben olursam başbakan olurum. Ben muhalefet partisi lideri olmak için Ankara'da bir gün bile oturmam' dedi

NTV'de Mehmet Barlas'ın konuğu olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül önümüzdeki süreçte Şişli'ya dair projelerini anlattı.

Haberin Devamı

BEN OLURSAM BAŞBAKAN OLURUM

'Ben olursam başbakan olurum.' diyen Sarıgül, liderlerin hedeflerinin mutlak iktidar olması gerektiğini ifade ederek 'Ben muhalif partisi olmam. Ben olursam başbakan olurum.Ben muhalefet partisi lideri olmak için Ankara'da bir gün bile oturmam. Böyle bir iddiam var. Ben öyle bir şey için oraya gidersem mutlaka iktidar olurum. Bir siyasi parti lideri partinin başına geçtiği anda söke söke, fırtına ese ese Ankara'ya inmiyorsa daha sonra olmaz bu işler. Demirel geldi iktidar oldu, Özal geldi iktidar oldu, Ecevit geldi iktidar oldu, Tayyip Erdoğan geldi iktidar oldu. İlk seçimde olamıyorsanız çok zor bu işler. ' dedi.

AK PARTİ'NİN OLUMLU PROJELERİ VAR

Ak Parti iktidarının olumlu projeleri olduğunu kaydeden Sarıgül ' Şunu da kabul etmek lazım. İktidarın yaptığı olumlu şeyler var. Duble yollarda, hızlı trende, TOKİ projeleri olumlu ancak dış politikaları olumsuz. ' diye konuştu.

Haberin Devamı

İNSAFSIZLIK

Ak Parti tüzüğünde yer alan 3 dönemden sonra milletvekili olamama uygulamasını doğru bilmediğini belirten Sarıgül 'Ben bunu insafsızlık olarak görüyorum. 3 dönem önemli bir tecrübe ve deneyimdir. O birikim ve tecrübeyi kolay kolay elde edemezsiniz. Niye alternatif üretip de muhalefet yapıp 3 dönem üst üste iktidar var o da ayrı bir şey. Muhalefetin çözüm önerileri olmadığı için bugün 3 dönem üst üste göreve gelmiş bir iktidar var ' ifadelerini kullandı.