Siyaset Sarıgül: Hiçbir zaman 'Adayım' diyemem
Paylaş
Sarıgül: Hiçbir zaman 'Adayım' diyemem

"Ben hiçbir zaman 'Adayım' diyemem. Önümüzdeki pazar günü tam saat 12.00'da CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret edeceğim. İstanbul il başkanlığında ziyaret esnasında belli görüşlerimi kamuoyuyla paylaşacağım"

CHP'ye yeniden üye olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ümraniye'deki bir alışveriş merkezinde "Ne Bir Eksik Ne Bir Fazla" isimli kitabını imzaladı.

Atatürk'ün sevdiği şarkılar eşliğinde düzenlenen imza gününde Sargül, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hiçbir parti gözetmeden bütün yurttaşları kucaklamak istediğini söyleyen Raıgül, "Aday olmak benim şahsım için önemli bir olay değildir. Hiçbir zaman adayım diyemem. İstanbul'da huzuru, barışı, hakkı, hukuku, adaleti sağlayacak ötekisi olmayan bir anlaşıyla her siyasi partiye oy veren yurttaşlarımızı kucaklayan bir anlayışla ben yollardayım. Bana oy veren yurttaşlarımı hiçbir zaman mahcup etmek istemiyorum" diye konuştu. Sarıgül, oy vermeyen yurttaşların da bir dahaki seçimlere kadar oylarını almak istediğini söyledi.

"BAŞIN DÜŞERSE DARA SARIGÜL'Ü ARA"


CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı sorulan Sarıgül şunları söyledi: "Şişli'de başardığımızı İstanbul'da da, Türkiye'de de başaracağımız kanısındayım. Bu, Sarıgül'ün bireysel mücadelesi değil, inandığımız düşüncelerin iktidara gelme mücadelesi. CHP Genel Merkezi önünde Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bütün nezaketiyle, zerafetiyle Türkiye Değişim Hareketi'ne gönül veren binlerce yurttaşımızı bağrına bastı, kapılarını ve yüreğini açtı. Bundan sonra bizim görevimiz, başarı elde etmek. Bir olmak, beraber olmak. Gün birlik günü beraberlik günü. El ele, kol kola, omuz omuza olma günü. Sarıgül, artık dünü konuşmayacak yarını konuşacak. Gelecekte anahtarı iktidardan nasıl teslim alacağımızı konuşacağız. Bunun için çalmadığım kapı, sıkmadığım el kalmayacak. Bu konudaki bütün projelerimiz, çalışmalarımız hazır. Her sorunun çaresi, çözümü var. Yurttaşlarımıza şunu ifade ediyorum; başın düşerse dara Sarıgül'ü ara."

PAZAR GÜNÜ AÇIKLAMA VAN


"Sarıgül aday diyebilir miyiz?" sorusuna da Sarıgül, "Ben hiçbir zaman adayım diyemem. Önümüzdeki Pazar günü tam saat 12.00'da CHP İstanbul İl Başkanlığı'nı ziyaret edeceğim. İstanbul İl Başkanlığı'nda ziyaret esnasında belli görüşlerimi kamuoyuyla paylaşacağım. Ama bir kez daha ifade etmek isterim; bu mücadele benim mücadelem değil, artık bizim mücadelemiz. Sarıgül ve arkadaşlarının çalışma düzeninde ben yok, biz varız. Bütün yurttaşlarımla İstanbul'u da düşünelim, Türkiye'nin her noktasını da düşünelim. Yerel yönetimlerde sevgiyi, barışı, hakkı, hukuku adaleti hakim kılalım. Bu güzellikler içinde bütün MHP, Anavatan, DYP, Saadet, DSP'li bütün yurttaşlarım demokrasi için, barış için, özgürlükler için, bireyin mutluluğu için bir araya gelelim. Bu anlamlı günde Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü andığımız bu günde ben istiyorum ki, Atatürkçü olmak çok çalışmaktır. Cumhuriyetimizin değerlerini Almanya'nın, Fransa'nın ve İngiltere'nin önüne çıkarmaktır. En büyük Atatürkçülük cumhuriyetin değerlerini geliştiren güçlendirendir. Bu vesileyle Atatürk'ü saygı, sevgi ve minnetle anıyorum ve söz veriyorum; Atamızın bırakmış olduğu cumhuriyeti, inaçlara saygılı, laikliği korumak için çok iyi bir şekilde çalışacağız" diye yanıt verdi.

GÜRSEL TEKİN ADAY ADAYI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in İBB aday adayı olmasıyla ilgili görüşleri sorulan Sarıgül, "Bir siyasi partide adayın çok olması oradaki, demokrasi kültürünün ne kadar geliştiğini gösterir. Bu zenginliktir, barıştır, özgürlüktür. Ben aday adayı olan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bu demokrasinin güzel bir olgunluğu, güzel bir erdemidir. Biz dün genel merkez önündeydik. Oraya gelen binlerce kardeşlerimizi, biz Kadıköy'deki kardeşlerimizi de kucaklamaya mükellefiz. Kadıköy Meydanı'ndaki kardeşlerimiz de bizimdir. CHP genel merkezi önündeki kardeşlerimiz de bizimdir. Biz isiyoruz ki, hepsiyle el ele, kol kola, omuz omuza olalım. Demokrasi en üst düzeyde olsun. Önemli olan sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri kazansın. Çünkü Sarıgül'ün felsefesi Profesör İnönü'nün zerafeti, nezaketi ve demokrasi anlayşının hakim olmasını sağlamaktır" diye konuştu.

Sinan BİLGİLİ İSTANBUL - DHA

Haberin Devamı