Siyaset 'Sarıgül ile tetikçinin ilişkisini çok yakında göreceksiniz'
Paylaş
'Sarıgül ile tetikçinin ilişkisini çok yakında göreceksiniz'

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Deniz Baykal'a suikast ihbarına ilişkin ilginç açıklamalar yaptı

‘Tetikçi yerel gazete sahibi’

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Deniz Baykal’ı vurması için tetikçi olarak 750 bin dolara Mithat Yılmaz ile anlaştığı iddia edilmişti. Mustafa Sarıgül ile “O sahşı tanımıyorum” demişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Sayın Sarıgül ile o şahıs birbirlerini tanımadıklarını söyledi.

Ama ne yazık ki o şahıs, Şişli’de yerel bir gazetenin sahibi. Sarıgül ile ilişkilerin hangi boyutta olduğunu önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Savcılar gereken soruşturmayı yapacak.”

‘Emniyet ihbarı farklı anlattı’

Baykal’a yönelik suikast ihbarının İstanbul Emniyet’ine 15 Nisan’da geldiği açıklanmıştı. İhbardan 10 gün sonra Deniz Baykal’ın İstanbul’daki programlarında emniyet olağanüstü güvenlik önlemleri almıştı.

Ancak bu önlemlerin neden alındığı açıklanmamıştı. Gürsel Tekin, önlemlerinin emniyet tarafından kendilerine farklı anlatıldığını söyledi.

Gürsel Tekin, “Telefonla görüştüğüm İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, sol bir örgütün protesto yapacağı yönünde ihbar geldiğini söyledi. Ancak şimdi anlıyoruz ki olay çok daha farklıymış” dedi.

DHA

Haberin Devamı