Siyaset Sarıgül'den Bahçeli övgüsü
Paylaş
Sarıgül'den Bahçeli övgüsü

Başbakan Erdoğan'ın Bahçeli'ye yönelik sözlerini eleştiren Mustafa Sarıgül "Devlet Bahçeli projeyi başlatmamış olsaydı AKP Marmaray'ı açamazdı. Sayın Devlet Bahçeli'nin kendi çocuğu yok ama Marmaray'dan geçen binlerce evladı var" dedi

CHP İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dün İstanbul'un 6 ilçesinde miting düzenledi. Ümraniye, Sultanbeyli, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler ve Eyüp'te kalabalıklara hitap eden Sarıgül'ün hedefinde Başbakan Erdoğan vardı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın Bahçeli'ye yönelik "Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez" sözlerini eleştiren Sarıgül, "Kimin çocuğunun olup olmadığının kararını sen veremezsin. Onu önce Allah'ım verir, sonra da şahısların kendisi verir. O Marmaray'da, 'çocuğu yok' dediğiniz Bahçeli'nin imzası olmasaydı, Devlet Bahçeli o krediyi bulmasaydı, o projeyi başlatmasaydı, siz orayı açamazdınız. Sayın Devlet Bahçeli'nin kendi çocuğu yok ama Marmaray'dan geçen binlerce evladı var" diye konuştu.

'SARIGÜL ADAY OLDU HEYECANLANMAYA BAŞLADILAR'

Eyüp Sultan Meydanı'na gelirken, 10-15 kişinin üzerlerine gönderilmeye çalışıldığını söyleyen Sarıgül, "Hepinizden ricam şu; tahriklere kapılmayacağız. Şöyle bir şey düşünün sevgili kardeşlerim; zayıf fikir agresif olur, güçlü fikir rahattır. Sarıgül ne zaman Büyükşehir'e aday oldu, heyecanlanmaya başladılar" dedi.

Haberin Devamı

'TENEKEDEN DURMA ORADA'

Mustafa Sarıgül, kalabalığın arasında kendisini alkışlamayan bir kişiyi görünce, tepki gösterdi. Sarıgül, "Tenekeden durma orada, ya alkışla ya kaybol. Ben bu alanda heyecanı olmayan bir adamı istemiyorum" dedi.

'YAZIKLAR OLSUN'

"17 Aralık" operasyonuna da değinen Sarıgül, "Senin adliyen benim adliyem olmaz, senin polisin benim polisim olmaz, polis hepimizin polisidir, polislerimizle hep beraber olacağız ama bir gecede bin tane, 2 bin tane polisin tayinini yapanlara, bir gecede 20 tane emniyet müdürü değiştirenlere de yazıklar olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Sarıgül konuşmasını, "Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, o yiğit de inşallah Eyüp Sultan'ı kurtarır" diye tamamladı. Konuşmasının ardından da belediye başkan adayı Ferzan Özer'le birlikte vatandaşları selamladı.

DHA