Siyaset Sarıgül'den 'tamam mı devam mı?' açıklaması
Paylaş
Sarıgül'den 'tamam mı devam mı?' açıklaması

Kılıçdaroğlu rüzgarıyla birlikte hakkında değişik iddialar ortaya atılan Mustafa Sarıgül, devam kararı aldı.

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Ümraniye İlçe Merkezi'nin açılışını yaptı.

Açılışa katılan vatandaşlar ellerinde "Çare Sarıgül" yazılı pankartlar taşıyarak, "Başbakan Sarıgül" şeklinde slogan attılar.

TDH İLE DEVAM MESAJI

Haberin Devamı

Açılışta konuşan Sarıgül, Türkiye'de hergün yeni şeyler olduğuna işaret ederek, "Bugün, Türkiye'de siyasette olup bitenler kamuoyunu etkiliyor. Bize bir haftadır 'TDH ne olacak?' diye soruyorlar. Bazı hasetler, bazı fesatlar internet sitelerinde yapmadıklarını bırakmıyorlar. Şimdi ben Allahım'ın bana verdiği güçle bu meydanda soruyorum, tamam mı, devam mı?" diye partililere sordu. Partililer ise "Devam" karşılığını verdi.

"Şunu unutmayın, şurada güzel bir söz var; Kardan adamların saltanatı güneş doğana kadardır" diyen Sarıgül, 35 yıldan buyana siyasi yaşamın içinde olduğunu, siyasette bulunduğu süre içinde siyasetin demokratik olması için çaba gösterdiğini kaydetti. Sarıgül, Türkiye'de siyasetin tıkandığını ve vatandaşların yeni bir siyaset ihtiyacı olduğunun altını çizerek, TDH'nin siyasette değişimi başlattığını ve Türkiye'de ilk defa TDH'nin her kademesinde kadınların yüzde 30 katılımı olacağını vurguladı. Bundan sonra genel başkanı kadrolu delegelerin seçmeyeceğini, genel başkanı partiye kayıtllı üyelerin tamamı seçeceğini de belirten Sarıgül, "TDH'de inançsız bir insan boş bir tenekeye benzer. Allahım bizi inançlarımızdan geri koymasın. Camilerimiz, cem evleri bizim, kiliseler bizim, başı açık olanda, başı kapalı olanda bizim. Varlığı savunacaksınız, varlığın olduğu yerde mutluluk, enerji vardır. Herkes varlıklı olsun, sofralar bereketli olsun. Türkiye değişime hazır. Değişimi lafla gerçekleştiremezler. Türkiye'de değişimi başkasının himasyesinde gerçekleştiremezler" diye konuştu.

Bazı çevrelerin üzerine gelerek kendisini yıldırmaya çalıştığını söyleyen Sargül, "Beni başka yerlere monte etmeye çalışıyorlar. Türkiye Değişim Hareketi bir yere sığmaz. Bizim siyaset anlayışımız bize verilen görevi yarı yolda bırakmak değildir. Türkiye Değişim Hareketi diğer partileden farklıdır. Yepyeni bir Türkiye için yola çıktık" dedi.

"BAŞBAKAN İYİ BİLMELİDİR Kİ BU TOPRAKLARDAN HİTLER ÇIKMAZ"

Haberin Devamı

Sarıgül "Buradan bir üzüntümü Sayın Başbakan Erdoğan'a iletmek isterim. Sayın Başbakan Erdoğan ile televizyonda siyasi parti genel başkanları olarak konuşmamız başkadır. Makama olan saygımız başkadır. Buradan Başbakan Erdoğan'a şöyle seslenmek istiyorum. Devlet büyüklerine laf söylenmez. Sayın başbakan şunu iyi bilmelidir ki, bu topraklardan Hitler çıkmaz, Churchilller, Mussoliniler çıkmaz, Stalinler çıkmaz. Bu topraklardan Yunus Emreler, Mevlanalar çıkar, bu topraklardan Faşist Mussolini'ye, "Çizmelerini sana giyindiririm" diyen Atatürk çıkar" diye konuştu.

AKP'nin parti adının iyi, ancak logo olarak eksik olduğunu dile getiren Sarıgül, "Niye biliyor musunuz? Hayatı boyunca ömür boyu yanan bir ampülü göremezsiniz. Ampülü değiştirmezsek sigorta atar. Ampülü değiştirmezsek sıkıntı olur" dedi.

Haberin Devamı